Tophandbal net over de grens

NORDHORN/LINGEN - Ook in de 5e thuiswedstrijd is de HSG Nordhorn-Lingen ongeslagen gebleven. Na de korte interland pauze kwam Rimpar Wölfe op bezoek en het had tegen de roodwitten geen schijn van kans. Na een ruststand van 18-10 werd het uiteindelijk 35-25 voor de ploeg van trainer Kubes. De Wölfen stonden niet 1x voor. Na een aarzelend begin waarin enkele kansen gemist werden ( o.a. 2 strafworpen ) begon het vanaf 4-4 ineens te lopen. Een 5-0 loop bracht de HSG op 9-4. Daarna werd er over en weer gescoord, maar na 12-8 liep de thuisploeg weg naar 16-8. De rust kwam bij 18-10.

Na de pauze pakte de HSG de draad gelijk weer op en denderde door naar 22-12. Keeper Maier stopte in deze fase een 7-meter en bij de stand van 26-14 mocht hij in het doel blijven staan. De gasten kwamen nauwelijks dichterbij en de HSG bleef scherp. Via 29-20 en 32-23 werd de eindstand bereikt bij 35-25. Zo kon de HSG ook wat aan het doelsaldo doen en door deze overwinning nestelde de ploeg zich definitief bovenin.

Het staat nu op een gedeelde 2e plaats met 14 punten. De traditierijke club Gummersbach staat op 1 met 18 pt. Deze ploeg komt zaterdag 27 november naar de Emsland Arena in Lingen. Aanvang 19.30 uur. Voor de HSG volgen eerst nog twee uitwedstrijden ( Essen en Ferndorf ). Het lijkt er op dat de ploeg van Daniel Kubes zo langzamerhand in “schwung” komt.

HSG schutters: Pöhle 8/1, Weber 6/3, Torbrügge en Fontaine elk 4 treffers. De Nederlander Sander Visser maakte ook de nodige minuten en 1 goal, evenals Patrick Miedema.