Mart Aalderink, trainer/coach van de dames van Misker E&O, vertrekt naar Duitse Sport-Union Neckarsulm

EMMEN - Mart Aalderink, trainer/coach van de dames van Misker E&O, vertrekt per direct naar het Duitse Sport-Union Neckarsulm. Bij de nummer 7 uit de eerste Bundesliga wordt hij assistent-trainer van hoofdcoach Tanja Logvin. Daarnaast heeft de club ambitieuze plannen met het tweede team waar Aalderink leiding aan moet gaan geven.


Bij Neckarsulm, gelegen in het Zuidwesten van Duitsland 60 kilometer boven Stuttgart, treft Aalderink een kleine Nederlandse kolonie aan. Zo speelt Anouk Nieuwenweg, geboren en getogen in Emmen en kind van E&O, bij de club uit de deelstaat Baden-Württemberg. Ook Sharon Nooitmeer, Natalie Hendrikse, Lynn Knippenborg en Jill Kooy maken deel uit van de selectie.

Voor E&O is het vertrek van Mart Aalderink een gevoelige aderlating. Met hem (en staf en speelsters) was de ambitie uitgesproken om terug te keren naar de eredivisie. Hij was het boegbeeld en kartrekker van die ambitie en dus is zijn vertrekt hard aan. Wij mogen, kunnen en willen echter zijn carrière niet in de weg staan wanneer de mogelijkheid zich aandient om als fullprof aan de slag te gaan in de hoogste Duitse Bundesliga.

Wij danken Mart voor zijn nimmer aflatende inzet voor E&O. Niet alleen voor de damesselectie maar ook als trainer van de B-jeugd dames en stand- in bij heren 1. Wij hopen oprecht dat zijn dromen uitkomen en gaan op zoek naar een trainer/trainster om in ieder geval het resterende seizoen af te maken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda