HSG Nordhorn-Lingen blijft op koers

NORDHORN/LINGEN - De HSG Nordhorn-Lingen blijft ongeslagen in 2022 en komt op gelijke hoogte met koploper VFL Gummersbach dat nogal onverwacht verloor bij Lübeck.Voor opnieuw zo’n 500 toeschouwers in de EmslandArena in Lingen speelde de HSG een uitstekende 1e helft, die het afsloot met een 14-8 voorsprong.

Trainer Kubes had zijn team goed voorbereid op deze tegenstander, die de thuiswedstrijd eerder dit seizoen nog van de Nordhorners had gewonnen. Met name de dekking met een prima keepende Bart Ravensbergen ( 11 stops, waaronder een 7-m. ) fungeerde goed. Na rust liep het duidelijk minder, mede doordat HSG even moest wennen aan de 7-mans aanval van de gasten. Tussenstand 18-16!

Gaandeweg kreeg men beter grip op dit systeem dat het nadeel heeft dat men bij snel balverlies de tegenstander de kans geeft op het lege doel te schieten. Dit gebeurde dan ook een aantal keren. Zelfs keeper Björn Buhrmester, die bijna halverwege voor Bart de positie in het doel innam, smaakte het genoegen een doelpunt over de “hele” te maken. Met een aantal van deze goals keerde niet alleen de rust bij de thuisclub terug, maar voelden de gasten ook steeds meer de vermoeidheid.

Zij waren immers met een kleine groep ( door blessures en corona ) op weg gegaan naar Lingen. En zo kon de HSG het verschil toch weer op 6 brengen, terwijl het ook nog een groot aantal kansen liet liggen. De HSG Nordhorn-Lingen staat nu op gelijke hoogte met de VFL Gummersbach op plaats 1. Gummersbach heeft echter wel 1 wedstrijd minder gespeeld.

Score verloop: 4-0, 4-3, 8-3, 10-5, 13-6, 14-8 R. 14-11, 18-16, 22-17,24-18, 29-23 Eindstand.

Topscorers: Pöhle 6, Stegefelt, Torbrügge en Visser elk 4.

A.s. zaterdag de volgende thuiswedstrijd en wel de derby tegen de TV Emsdetten, de vorige club van trainer Kubes. En aangezien een derby altijd beladen is, hopen we dat vele toeschouwers deze wedstrijd kunnen zien. Hoop is er, aangezien er ook in Niedersachsen nieuwe maatregelen t.a.v. corona afgekondigd gaan worden.

De wedstrijd tegen Emsdetten wordt zaterdag 19 februari gespeeld in het Euregium in Nordhorn. Aanvang 19.30 uur. En voor vele “Nederlandse” fans van de HSG ligt Nordhorn nog iets dichterbij dan Lingen.