Tophandbal net over de grens. HSG Nordhorn-Lingen blijft TOP

NORDHORN/LINGEN - En dat is 3! De HSG boekte het afgelopen weekend de 3e overwinning op rij in het nieuwe jaar. Ook buurgenoot TV Emsdetten moest er aan geloven. Een echte derby is het eigenlijk nooit geworden. Daarvoor was de TV Emsdetten, ondanks een goede start ( 0-3 ), niet goed genoeg en de HSG te goed! Helaas mochten er opnieuw maar 500 -1 toeschouwers in de hal. Zij zagen een goede wedstrijd van de HSG, nooit spectaculair, die uiteindelijk gemakkelijk gewonnen werd. Na een 14-10 voorsprong bij rust was de stand na 60 minuten 27-20 en schreef de HSG opnieuw 2 punten bij.

Met Buhrmester in de goal werd de snelle achterstand al gauw in een voordelige marge omgebouwd. Via 4-4 liep HSG uit naar 8-4 en bereikte men bij 14-10 de rust. Oranje –goalie Bart Ravensbergen stond deze keer minder in het doel, maar stopte wel een 7-m. van de bijna nooit missende Holzner! Na rust kwam de HSG nooit meer in gevaar. Via 18-13, 21-14, 24-17 werd het 27-20 bij het eindsignaal.

Zodoende staat de HSG nog steeds op een uitstekende 2e plaats, die aan het eind van het seizoen promotie naar de Bundesliga betekent. Maar dan moet de HSG wel de komende Engelse weken met pittige tegenstanders goed doorstaan. Na een uit wedstrijd tegen de nr. 4 Hüttenberg ontvangt het op zondag 27 februari het nu op de 3e plek staande ASV Hamm, met Oranje international Dani Baijens.

Dani heeft zijn uitstekende optreden met Oranje op het EK al beloond zien worden met een prachtige transfer naar HSV Hamburg ,dat al in de Bundesliga speelt. De wedstrijd tegen Hamm begint om 17.00 uur in de EmslandArena in Lingen. En nu mogen er wel meer toeschouwers de hal in. De verwachting is dat er ruim 2.000 mensen op deze topper afkomen. Topschutters bij de HSG waren dit keer opnieuw Pöhle ( 6 ), Mickal ( 5 ) en een aantal spelers met 3 doelpunten ( o.a. Stegefelt, Possehl en Sander Visser ).