HSG Nordhorn-Lingen is het even kwijt

MORDHORN/LINGEN - Na de winter stop was de HSG 7 wedstrijden ongeslagen, maar de Roodwitten zijn het nu even kwijt. Hoe kan het? Slecht verdedigen, een matige coordinatie van de dekking met de keepers, waardoor zij ook geen ballen pakken en tot slot onvoldoende scorend vermogen in de aanval. En dat net voor de beslissende weken in de competitie. Met de vraag of de HSG nog mee kan doen voor de promotie plaatsen.

De verliespartij thuis tegen Lübeck-Schwartau met 28-29 ( rust 16-15 ) werkte nog door in de volgende wedstrijd ( ook thuis ) tegen de Wölfe uit Würzburg. Deze wedstrijd werd pas in het slot kwartier met 29-25 ( rust 15-15 ) gewonnen. Opnieuw geen zelfvertrouwen bij de ploeg, die meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander vocht. Ook de vonk naar het publiek ( opnieuw 1800 fans ) sloeg niet over, waardoor er van die kant ook nauwelijks steun kwam.

Beslissend was mogelijk de door Bart Ravensbergen gestopte 7.m, waardoor het niet 18-21 werd, maar het verschil -2 bleef. De HSG richtte zich op en via een 5-0 loop werd het van 18-20 ineens 23-20! Een prachtig doelpunt was de 25e treffer. Een vliegertje, aangegooid door Lindberg en afgerond door Stegefelt, die in totaal 6x zou scoren evenals Lindberg zelf. De Zweden waren in deze wedstrijd dus zeer produktief. Pöhle zou er 5 maken en de aan het eind van dit seizoen vertrekkende Possehl 4.

Dan over naar de komende wedstrijden, waarin de beslissingen voor promotie kunnen vallen. De HSG Nordhorn-Lingen ontmoet 7 ploegen uit de bovenste helft van de ranglijst. De eerstvolgende thuiswedstrijd, na uit bij de nr. 4 Dessau, is meteen de pittigste. De koploper Balingen komt naar Lingen. Op zaterdag 8 april in de Emsland Arena, aanvang 19.30 uur. Dat belooft wat. De HSG Nordhorn-Lingen kan zich nog weinig misstappen veroorloven en zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor de matige partijen van de laatste weken. Dus komt dat zien!!