Tophandbal net over de grens

LINGEN/NORDHORN - Start van de competitie. De eerste thuiswedstrijd was er eentje om in te lijsten. Het tempo handbal in het weekend van de Premium Cup had de HSG Nordhorn-Lingen waarschijnlijk nog in het achterhoofd. De roodwitten van trainer Mark Bult begonnen overdonderend tegen het gepromoveerde HSG Konstanz. Na een wat traag begin kwam de HSG op stoom. Via 8-4 naar 15-4! Bij rust stond het al 20-9.


Met een uitstekende keeper v/d Merwe ( uiteindelijk 17 stops, goed voor 41% ) ging de HSG voor ruim 2.000 toeschouwers onverdroten verder. Via 26-14, 31-21 werd de eindstand 38-26 bereikt. Topscorers aan de kant van de HSG waren: Jaeger 7x, Zintel, Marschall en Lux met elk 6 treffers. Arm Konstanz. Na zo’n lange reis en dan zo op je broek krijgen. Maar de competitie is nog lang. Zo verging het de HSG ongeveer eender in hun eerste uit wedstrijd. Hier was de GWD Minden veel te sterk.

Na een ruststand van 18-13 voor Minden verloor de HSG aan het eind vrij duidelijk met 35-25. De meeste treffers bij de HSG werden gemaakt door Marschall 6, Lux en Jaeger elk 5. Keeper Malte Semisch aan de kant van de thuisclub vormde het grootste struikelblok voor de HSG schutters. Hij kwam op een percentage van maar liefst 46%!

De volgende thuiswedstrijd van de HSG is op zondag 22 september a.s. Dan komt de HC Elbflorenz in de EmslandArena op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is om 17.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda