Belangrijke winst Kwebbel E&O tegen Kwiek

EMMEN - De dames van Kwebbel E&O hebben zondag in eigen huis een belangrijke overwinning behaald op rivaal Gibo groep Kwiek. Na een 13?11 voorsprong bij rust stond er na 60 minuten spelen 21?19 als eindresultaat op het scorebord. Het was een echt degradatieduel in de Sporthal Angelslo in Emmen. Veel strijd, veel fouten maar weinig goed handbal. Kwiek was in de openingsfase duidelijk beter bij de les dan E&O en nam dan ook een 1 ? 4 voorsprong.

Een paar goede stops van E&O keepster Manon Berends zorgden ervoor dat E&O meer zelfvertrouwen kreeg met als gevolg dat een 5 – 7 achterstand werd omgezet in een 12–7 voorsprong. Daar had Anouk Nieuwenweg met 4 treffers een belangrijk aandeel in. Maar in plaats van door te drukken viel E&O terug in haar oude onzekere en onnauwkeurige spel. Daardoor kon Kwiek het verschil bij rust terugbrengen tot 2, 13–11.

Bij Kwiek viel direct na rust Joyce Hilster geblesseerd uit. De linkeropbouwster was in de eerste helft goed voor 5 treffers. Een groot gemis voor Kwiek en een voordeel voor E&O zou je denken. Maar niets was minder waar want in de tiende minuut kwam Kwiek op gelijke hoogte met E&O, 15–15. Tot 5 minuten voor tijd ging het gelijk op. Het was uiteindelijk Nicol Kooiker die bij een 18–17 stand met 2 treffers, in de 25ste en 27ste minuut, de wedstrijd op slot gooide(20–17). Eindstand 21–19.