Dames Huyser E&O stijgen naar tweede plaats

COTHEN - Door in Cothen met 23 ? 24 te winnen van GOconnectIT Fortissimo stijgen de dames van Huyser E&O naar de tweede plaats op de ranglijst. De start van de wedstrijd was met een 3, 6 en 4 ? 8 voorsprong nog veelbelovend. Maar het vervolg deed soms pijn aan de ogen. Sterk keeperswerk aan de kant van de thuisploeg en veel technische fouten van E&O deed de wedstrijd keren. Fortissimo ging erop en erover. Het werd 8 ? 8 en bij rust stond er voor de gasten uit Emmen een 16 ? 13 achterstand op het scorebord.
E&O coach Joop Fiege schakelde in de tweede helft over van een 6 – 0 naar een 5 – 1 dekking. Het bleek na afloop een gouden greep te zijn want Fortissimo wist in de tweede helft nog zes keer te scoren. In de slotfase zorgde E&O keepster Charly Schumacher, door het stoppen van een zeven meter, ervoor dat de twee punten mee terug naar Emmen gingen.
Huyser E&O speelde haar slechtste wedstrijd van het seizoen.

Maar wanneer je ook de slechte wedstrijden in winst weet om te zetten kun je naar grote hoogte stijgen. Hoe hoog zal wellicht aanstaande dinsdag blijken wanneer de dames in Amsterdam VOC ontmoeten. E&O coach Joop Fiege was na afloop blij met de winst. ‘We waren het aan onze stand verplicht om hier te winnen. Eenvoudig was het niet want Fortissimo is thuis sterk. Hier gaan meer ploegen het moeilijk krijgen. Komende dinsdag ligt de druk bij VOC en niet bij ons. Wij kunnen dus vrijuit spelen’.

GOconnectIT Fortissimo – Huyser E&O 23 – 24 (16 – 13)
Scores Huyser E&O: Lois Abbingh 9, Thorey Rosa Stephansdottir 7, Karin Veltrop 2, Annelies Kok 1, Leonie Oldenburger 1, Nicol Kooiker 1, Anke Weggemans 1 en Sanne Hoekstra 1.