Dubbele tijdstraf nekt Kwebbel E&O

NIEUWEGEIN - Een dubbele tijdstraf, vlak voor tijd, is doorslaggevend geweest voor het eindresultaat van Venus Nieuwegein tegen Kwebbel E&O. Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd bij een gelijke stand (23?23) liepen Karin Veltrop en Nicol Kooiker tegen een tijdstraf op. Nieuwegein kreeg daarmee eigenlijk de overwinning in de schoot geworpen (27?23).

E&O wist dat het tegenover een getergd Nieuwegein zou komen te staan. Nieuwegein heeft ambities maar met 0 punten uit 2 wedstrijden was de start niet om over naar huis te schrijven. Vanaf het eerste fluitsignaal stond E&O flink onder druk en had het geen vat op de lengte in de opbouw van de thuisploeg en liep dus achter de feiten aan. Na een kwartier greep E&O coach Henk Jan Ottens in en schakelde over naar een 5–1 dekking. Dit liep beter en E&O bracht het verschil van 6 treffers terug naar 3, 13–10. Mede door een ondertal situatie kwam E&O niet verder dichterbij waardoor Nieuwegein met een 4 punten voorsprong de rust in kon gaan, 16–11.

In de tweede helft leek het wel alsof er een ander E&O in het veld stond. Nieuwegein kwam er totaal niet meer aan te pas. De wedstrijd kantelde in het voordeel van de dames uit Emmen. Van 16–11 werd het 20–22 en 21–23. Maar Nieuwegein gaf zich nog niet gewonnen en kwam terug tot 23–23. Tot 23–23 was het nog een wedstrijd, na de 2 tijdstraffen dus niet meer. Topscorer aan de kant van E&O was Nicol Kooiker met 5 treffers.