E&O start Jeugd Blessure Preventie Plan

EMMEN - Met de opzet van een Jeugd Blessure Preventie Plan voor de D, C, B, en A jeugd heeft de handbalvereniging E&O heeft een grote stap gezet in het begeleiden van haar jeugdleden. Handbal is een blessuregevoelige sport en er wordt steeds meer belasting gevraagd door o.a. meer trainingen in de week, spelers die dubbel spelen, trainingen bij nationale- regionale selecties en door sport op school. Als de jeugd in de club de toekomst heeft is het van belang om ze goed te blijven volgen. Startsein van het plan was woensdag 12 oktober met een fitheidstest in het Multidisciplinaire Paramedisch


Gezondheidscentrum van Lampe Therapie in Emmen. Voor het Blessure Preventie Plan is E&O (in overleg met haar eigen medische begeleidingsstaf) een samenwerking aangegaan met Lampe Therapie, Vodifit, Klok Podotherapie, Revalidatietrainers, Sportartsen en een Sport Psycholoog. Naast de Fitheidstesten met Fysiotherapeutische en Podotherapeutische screening volgt er een traject van loopscholing inclusief (core)stabiliteit en coördinatie.


Ook komen er voorlichtings(thema)avonden en wordt er gestart meteen Blessure Registratieformulier. Twee keer in de week is er een inloopspreekuur in de sporthal. Daarnaast is er speciaal voor de jeugd een fysiotherapeut aangesteld bij Lampe Therapie. Verder worden de jeugdtrainers door het JBPP team gecoacht om inzicht te krijgen in ReHaBoom trainingsmodellen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda