Eerste verlies dames Huyser E&O

EMMEN - De dames van Huyser E&O zijn hun ongeslagen status kwijt. In de eigen Ben Kwijt Arena was Kiddy World S.E.W. na zestig minuten de sterkste, 25 ? 29. De overwinning van de Noord-Hollandse dames was meer dan terecht. Stacy van Rijn opende in de derde minuut de wedstrijd waarna Nicol Kooiker in dezelfde minuut vanaf zeven meter de gelijkmaker op het scorebord bracht. Maar het initiatief bleef bij de gasten. Om het tij te keren nam Huyser E&O coach Joop Fiege in de tiende minuut bij een 4 ? 7 stand een time-out. Een positief effect op het spel van de thuisploeg had dat niet. Zowel verdedigend als ook aanvallend was het ver onder de maat wat E&O liet zijn. S.E.W. was scherp en had met keepster Leontien Breure een behoorlijke sta in de weg. Bij de rust was de voorsprong al opgelopen tot zeven punten (10 ? 17) waarmee de wedstrijd als een nachtkaars leek uit te gaan.
Coach Erik van de Wel van S.E.W. wisselde in de rust van keepster, Daphne van Diepen kwam in de plaats van Leontien Breure. Die wissel, zou later blijken, koste S.E.W. bijna de overwinning want van Diepen keepte geen gelukkige wedstrijd. De thuisploeg kroop langzaam dichterbij en in de 16e minuut was het verschil nog maar twee punten, 21 – 23. Breure kwam weer in de plaats van van Diepen maar E&O had de smaak te pakken.

Het werd nog wel 22 – 25 maar twee benutte strafworpen van Lois Abbingh en een sterke actie van Anke Weggemans vanaf de cirkel bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. S.E.W. wankelde en E&O kreeg kansen om op voorsprong te komen. Maar zo mooi als de ploeg terug was gekomen, zo gemakkelijk liet het de kans op winst liggen. Brenda v.d Molen bracht S.E.W. via een strafworp weer op voorsprong. Toen Linda Wals met minder dan twee minuten te spelen de voorsprong verdubbelde was het verzet van Huyser E&O gebroken. Dat S.E.W. in de slotminuut nog twee keer scoorde was puur voor de statistieken.

Voor E&O de eerste verliespunten na drie gewonnen wedstrijden. Volgende week is er geen competitie en dus kan coach Joop Fiege zijn team klaar gaan stomen voor een lastige serie uitwedstrijden. Want Huyser E&O speelt achtereenvolgens uit tegen Fortissimo, VOC en Dalfsen.