Eerste winst voor Huyser E&O

EMMEN - Luctor et Emergo. Oftewel, ik worstel en kom boven. Het spreekwoord was van toepassing op de wedstrijd van de dames van Huyser E&O thuis in de eigen Ben Kwijt Arena tegen Fortissimo. Net als tegen VOC kende de ploeg van trainer Patrice Giron een bliksemstart, 6 ? 1. Maar net als tegen VOC zakte E&O ver terug. Voordeel was dat Fortissimo niet over dezelfde kwaliteiten beschikt als VOC. De gasten uit Cothen profiteerden maar matig van het haperende aanvalsspel van de emmense dames. Dichterbij tot een verschil van 2, in het voordeel van E&O, kwam Fortissimo niet.

Na de rust (14 – 12) waren het Inske Kuik en Thorey Rosa Stefansdottir die met hun treffers voor wat lucht zorgden, 16 – 12. Maar net als in de eerste helft liep het niet vloeiend bij de thuisploeg en kwam Fortissimo in de 22ste minuut zelfs op gelijke hoogte, 21 – 21. Dat Fortissimo er niet met de winst vandoor ging lag vooral aan keepster Manon Berends. Die in de tweede helft haar ploeg in de race hield.

Met 4 treffers op rij (25 – 21) besliste E&O de wedstrijd, eindstand 26 – 23. Het spel van Huyser E&O was absoluut nog niet om over naar huis te schrijven. Toch was de overwinning meer dan terecht. Maar met de ambities die de ploeg heeft moeten dit soort wedstrijden, met alle respect voor tegenstander Fortissimo, gewoon worden gewonnen.

Komende donderdag staat in sporthal Elzenhagen in Amsterdam Noord om 19.30 uur het duel om de supercup tegen VOC op het programma. Zaterdag spelen de dames van Huyser E&O om 19.00 uur in Raalte tegen Kwiek.