Europees avontuur eindigt voor HandbalAcademie in halve finale

ANTALYA, TURKIJE ? Het team van de HandbalAcademie speelde vandaag de tweede wedstrijd tegen het Turkse Muratpasa Belediyesi SK om een ticket in de finale van de Challenge Cup. Na het nipte verlies vorige week in Arnhem (32-33) was alles nog mogelijk voor de handbaltalenten van Monique Tijsterman. Dat de Turkse ploeg een zware dobber zou worden in Turkije was bekend. Eerdere rondes werden in eigen huis steeds ruim gewonnen. Ook vandaag ging Muratpasa Belediyesi SK goed van start en nam direct de voorsprong.

De Nederlandse talenten kwamen halverwege de eerste helft nog wel terug tot een gelijke stand, maar daarna nam de Turkse ploeg wederom afstand tot een 20-16 ruststand. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien, waarbij de voorsprong voor Muratpasa Belediyesi SK geen moment in gevaar kwam. Het Europese avontuur van de HandbalAcademie eindigt in Turkije met een 42-35 verlies.

“Het ging vandaag heel moeizaam”, zegt coach Monique Tijsterman direct na de wedstrijd. “We kwamen al heel snel achter en hoewel we nog twee keer terug komen in de wedstrijd, bleven we eigenlijk steeds een paar punten achter de tegenstander aanlopen. Het terugkomen kostte veel kracht en dan komen we uiteindelijk tekort.”

De HandbalAcademie kon tijdens deze tweede halve finalewedstrijd niet over een volledige groep beschikken, vanwege competitieverplichtingen in Nederland konden niet alle speelsters afreizen naar Turkije.

Tijsterman: “Toch dachten we dat we er klaar voor waren en waren we overtuigd dat we hier in Turkije wel een kans zouden maken, maar helaas bleek dat niet het geval. We hebben veel gescoord, maar lieten ook veel kansen liggen. Daarbij stond de dekking niet goed in combinatie met de keepers, waardoor de tegenstander 42 keer kon scoren. Op dit niveau mag je geen fouten meer maken, dat wordt direct afgestraft.”

Muratpasa Belediyesi SK heeft een grote schare supporters die ook vandaag weer ruim aanwezig waren in Antalya. “Het was echt een heksenketel!” aldus Tijsterman. “Er was ontzettend veel lawaai en naast de 500 tot 600 plaatsen in de sporthal stonden er ook nog veel mensen om het veld. Ik denk dat er zo’n 700 tot 1.000 supporters waren, bijna allemaal Turks. Dat maakt het geven van aanwijzingen tijdens de wedstrijd heel lastig en dat heeft effect op de speelsters en op de wedstrijd.”

Ondanks het verlies in Turkije kijkt Tijsterman met een goed gevoel terug op de wedstrijden in de Challenge Cup: “We hebben toch de halve finale bereikt. Ik heb ook tegen de speelsters gezegd dat dit niet moeten vergeten. Wie weet of en wanneer ze weer zo’n kans krijgen om in Europa een halve finale te spelen. Die ervaring nemen ze weer mee in de volgende wedstrijden.”

Doelpunten HandbalAcademie:
Roxanne Bovenberg: 10, Myrthe Schoenaker: 6, Celine Michielsen: 5, Esmee Dekker: 4, Tamara van der Pijl: 4, Isabelle Jongenelen: 3, Melissa Wilmsen: 2, Becky van Nijf: 1. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda