Fiqas Aalsmeer kansloos tegen Pals groep E&O

EMMEN - De heren van Pals groep E&O zijn weer een stap dichterbij een finaleplaats. De nummer 2 in de kampioensgroep kwam thuis tegen nummer 3 Aalsmeer geen enkel moment in problemen en won na een 17 ? 12 ruststand uiteindelijk met 31 ? 27. E&O revancheerde zich daarmee voor de 26 ? 24 nederlaag in de eerste wedstrijd van de kampioensgroep in Aalsmeer.

De start van E&O in de eigen Ben Kwijt Arena was ijzersterk. De dekking was stond als een huis en de afwerking was uiterst effectief. Binnen vier minuten was de stand 3 – 0 en eigenlijk was het toen al over en uit voor Aalsmeer. Nagenoeg de hele eerste helft bleef het verschil 3 a 4 punten. Van 5 – 1 werd het 13 – 8 en 17 - 12 bij rust.

Dat Joeri Verjans weer terug was in de basis van E&O was te merken. De middenopbouwer ontbrak vorige week in het verloren duel in en tegen Volendam vanwege een schorsing. Tegen Aalsmeer was hij terug, ongrijpbaar en uiterst doeltreffend. Verjans was de topscoorder aan emmense kant met 13 treffers. In de tweede helft liep Pals groep E&O verder weg tot een maximale voorsprong 8 punten, 29 – 21. Door slordig spel van E&O in de slotfase kon Aalsmeer de stand een wat dragelijker aanzien geven. Eindstand 31 – 27.

Komend weekend zijn de heren vrij. Zaterdag 10 april staat het uitduel in Geleen tegen de Limburg Lions op het programma. Aanvang van dat duel in het Sportcentrum Glanerbrook is 21.00 uur.