HandbalAcademie door naar halve finale Challenge Cup

PISEK, TSJECHIE ? Het team van de HandbalAcademie speelde vandaag de tweede wedstrijd tegen het Tsjechische Sokol Pisek om een ticket in de halve finale van de Challenge Cup. Na het gelijkspel van vorige week (26-26) was alles nog mogelijk voor de handbaltalenten van Monique Tijsterman. In de eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op. Tot een paar minuten voor rust, toen rust wist de HandbalAcademie een gaatje te slaan. Bij het rustsignaal was de stand 14-18. In de tweede helft bleef de talentenploeg aan de goede kant van de score en kwam de halve finaleplaats niet meer in gevaar. Na 60 minuten was de eindstand 27-35. Daarmee plaats de HandbalAcademie zich voor de halve finale van de Challenge Cup. Een unieke prestatie!

“We hebben super gespeeld vandaag en ik ben ontzettend trots op het team” zegt Monique Tijsterman na afloop van de wedstrijd. “In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. De eerste tien minuten speelden we heel goed. Daarna kregen we een dip, maar daar kwamen we goed uit en uiteindelijk gingen we met een 14-18 voorsprong de rust in. Toen kwam bij de speelster ook echt het besef: het kan! We kunnen die halve finale halen. Dat hebben we in de tweede helft niet meer weggegeven.”

Technisch directeur Ton van Linder was met de handbaltalenten meegereisd naar Tsjechië: “Vanaf het begin speelde het team hartstikke goed. De technische staf van de HandbalAcademie heeft de eerste wedstrijd in Rotterdam zeer goed geanalyseerd, waardoor het team hier direct het initiatief nam. Hoewel we in het begin nog even achter kwamen te staan, was eigenlijk al vrij snel duidelijk dat de halve finale binnen handbereik lag”, aldus Van Linder.

De halve finale wedstrijden worden in de weekenden van 9 en van 16 april gespeeld. Dat wordt een vol internationaal programma voor de Nederlandse handbaltalenten. Naast de halve finale Challenge Cup speelt Oranje <19 eind april een voorbereidingstoernooi in Leek voor het EK <19 in Nederland. “Dat is alleen maar hartstikke mooi!”, vindt Tijsterman. “Die internationale ervaring is enorm waardevol. Vorige week zag je dat de speelsters echt aan het internationale niveau moesten wennen. Vandaag hadden ze daar helemaal geen last meer van, met een halve finale in de Challenge Cup als resultaat.”

Doelpunten HandbalAcademie:
Roxanne Bovenberg: 6, Celine Michielsen: 6, Becky van Nijf: 6, Sanne van Olphen: 6, Melissa Wilmsen: 4, Lotte Prak: 3, Tamara van der Pijl: 2, Isabelle Jongenelen: 1, Anouk van der Wiel: 1. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda