HandbalAcademie ?vergeet? te winnen tegen Sokol Pisek

De handbalsters van de HandbalAcademie hebben de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europese Challenge Cup met 26-26 gelijkgespeeld tegen het Tsjechische Sokol Pisek. Bij de pauze keek de Nederlandse ploeg tegen een 11-15 achterstand aan. De talentenploeg begon onnodig nerveus tegen de huidige nummer negen van de Tsjechisch/Slowaakse competitie. Roxanne Bovenberg opende nog wel de score maar zag daarna de bezoekers uitlopen naar 1-3. Na twee treffers van Lotte Prak waren beide ploegen weer in evenwicht. Vervolgens volgde een fase met rommelig spel. De HandbalAcademie speelde slordig en verzuimde de kansen te benutten: 3-7. Het was aan het prima keeperswerk van Larissa van Dorst te danken dat de achterstand niet hoger opliep.

De ploeg van het technische duo Monique Tijsterman en Gino Smits herstelde zich vervolgens enigszins. Door drie goals van Roxanne Bovenberg bleef de HandbalAcademie in de buurt. In het laatste deel voor de pauze vergrootten de bezoekers de voorsprong naar een maximaal verschil van vijf. Vlak voor rust zorgde Celine Michielsen voor de 11-15 stand.

Na de hervatting bleef Sokol Pisek lange tijd op voorsprong. Na de 21ste treffer, van Helena Dvorakova (17-21), volgde er een ijzersterke periode van de jeugdige talenten. Myrthe Schoenaker halveerde de achterstand na twee mooie acties. Daarna kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door treffers van Loes Vandewal en Sanne van Olphen. Daarna was Roxanne Bovenberg verantwoordelijk voor de 24-21 voorsprong. Isabelle Jongenelen zorgde ervoor dat dit verschil op het scorebord bleef: 26-23.

In deze fase was Larissa van Dorst nauwelijks te passeren. In de laatste drie minuten verspeelde de HandbalAcademie echter de voorsprong en werd het uiteindelijk 26-26. Vlak voor tijd had de thuisploeg alsnog de zege kunnen veiligstellen, maar Roxanne Bovenberg miste twee keer voor de Tsjechische keepster Lenka Vareckova.

Coach Monique Tijsterman had na afloop gemengde gevoelens over het gelijkspel. ’’Ik was liever met een voorsprong naar Tsjechië gegaan. Het is jammer dat we in de slotfase de voorsprong uit handen gaven, dat was onnodig’’, zei Tijsterman. ’’We wisten hoe ze gingen spelen, maar toch hadden we er in het begin geen goed antwoord op. Dat is overigens wel de reden dat we aan de Europa Cup meedoen. We komen nu situaties tegen die je in de Nederlandse competitie niet meemaakt. De speelsters leren hier alleen maar van, dat is de echte winst van vandaag’’.

Doelpunten HandbalAcademie: Roxanne Bovenberg 10, Isabelle Jongenelen 3, Lisette Moelker 3, Celine Michielsen 2, Lotte Prak 2, Sanne van Olphen 2, Myrthe Schoenaker 2, Tamara van der Pijl 1, Loes Vandewal 1.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda