Handbalheren spelen matige wedstrijd tegen Griekenland

CHANIA ? Op het Griekse Kreta speelden de Nederlandse handbalheren vanavond tegen Griekenland in de strijd om een ticket voor het EK 2012. Direct vanaf het startsignaal liep Nederland achter de feiten aan. Na twintig minuten was de stand al 10-5 voor de Grieken. Daarna kwam Nederland iets terug en ging met een 14-12 achterstand de rust in. In de tweede helft wist Nederland op 17-17 nog op gelijke hoogte te komen. Maar vervolgens zijn het weer de Grieken die verder uitlopen en uiteindelijk met 30-23 de wedstrijd winnen. De kans op EK-kwalificatie is hiermee echt verkeken.

“We waren in het eerste deel van de wedstrijd niet goed bij de les”, zegt coach Gino Smits, die de taken van bondscoach Harrie Weerman in Griekenland wegens ziekte waarneemt. “Zowel fysiek als mentaal waren we er niet bij en dat zorgde voor een snelle achterstand. Daarna begon het wat beter te lopen. We stonden wat feller in de dekking en haalden meer rendement uit de aanval.”

Bij de stand 14-12 klonk het rustsignaal. Aan het begin van de tweede helft liep Griekenland weer uit, maar daarna had Nederland een opleving en kwam tot een 17-17 gelijke stand. Toch maakten de Grieken direct weer een einde aan deze opleving door uit te lopen naar 23-19. Hoewel Nederland nog even terug kwam op twee punten achterstand, bleef Oranje achter de feiten aanlopen. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 30-23.

Gino Smits: “We speelden vanavond absoluut niet goed. In de hele wedstrijd maakten we te veel technische fouten, waardoor het rendement in de aanval veel te laag was. Zodra we weer wat aanhaakten, werden er weer fouten gemaakt en kansen gemist. De Grieken hebben goed geprofiteerd van die fouten.”

Komende zaterdag spelen Nederland en Griekenland weer tegen elkaar. Dit keer in het Topsportcentrum Rotterdam. De Nederlandse heren zijn gebrand op revanche na deze matige wedstrijd. “Het verschil tussen Griekenland en Nederland is normaal niet zo groot als vanavond. Wij hebben zwaar onder de maat gespeeld. Ik verwacht dat we zaterdag in Nederland een andere wedstrijd te zien krijgen. We moeten veel feller spelen in de dekking. Zodra de dekking stabieler is, kun je ook meer op de counter spelen. Dat deden we vandaag te weinig.”

Na deze wedstrijd tegen Grieken staat Nederland in de kwalificatiegroep onderaan met nul punten. Tsjechië gaat aan de leiding met zes punten na een 29-26 overwinning op Noorwegen. Griekenland volgt na de overwinning op Nederland op de derde plaats. Zaterdag 12 maart om 19.00 uur krijgt Oranje in Rotterdam de kans alsnog punten te pakken tijdens deze EK-kwalificatiereeks. Door bijgevoegd antwoordformulier in te vullen meldt u zich aan voor de wedstrijd op zaterdag a.s.

Doelpunten Nederland: Michiel Lochtenbergh: 8, Nicky Verjans: 6, Tim Reemer: 2, Bartek Konitz: 2, Jasper Adams: 2, Mark Bult: 1, Toon Leenders: 1, Wai Wong: 1

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda