Handballers Actief stunten in Beker!

KLAZIENAVEEN - Donderdag 16 december stonden de hanballers van Actief Klazienaveen en de "Reserves" van Hurry Up tegen elkaar. Dat het een heet avondje zou worden hadden mannen uit Zwartemeer niet verwacht, maar voor alle zekerheid waren er maar liefst 4 spelers van het eerste team meegereisd. Actief had nog wat recht te zetten want in de competietie werd met 28-29 verloren van Hurry Up 2, het gekomen publiek ging er eens goed voor zitten.

Het werd een wedstrijd waarbij de twee teams een mooie pot handbal lieten zien, maar het was Actief dat in de eerste helft liet zien waarom ze graag de regiofinale willen spelen. De Zwartemeerder stonden naar 20 minuten handbal op een achterstand van maar lieft 7 doelpunten bij een stand van 16-9, echter lieten de zwartemeerders het er niet bij zitten en stelden deze orde op zaken door middel van snelle tegenaanvallen en bij rust was de stand weer in evenwicht. 17-17.

Direct naar rust gingen de ploegen gelijk tegen elkaar op, maar het was Actief dat in de twintigste minuut een gaatje wist te slaan van drie doelpunten. Deze voorsporng werd niet meer uit handen geven wat resulteerde in een verdiende 24-22 overwinning voor de mannen uit Klazienaveen.

Een echte stunt en topprestatie van de mannen uit Klazienaveen, mede omdat er bij de zwartemeerders eredivisie spelers mee deden waarbij je dan toch haast zou verwachten dat de winst naar zwartemeer zou gaan. Door het sterke collectief,was dit een een ware teamprestatie en dat beloofd in januari een mooie regiofinale te worden. Dan treden de mannen van Actief aan tegen E & O 2, dat wist te winnen het derde team van E & O 23-33.