Handbalsters winnen eerste oefenduel met Tunesi

ARNHEM - Het Nederlands vrouwenhandbalteam heeft woensdagavond de eerste van twee oefenwedstrijden tegen Tunesi? winnend afgesloten. In de sfeervolle sporthal Elderveld in Arnhem was het na het laatste fluitsignaal 34-30 (15-17) voor de ploeg van bondscoach Henk Groener. Donderdag spelen beide landenteams opnieuw tegen elkaar, dan in sporthal Galecop in Nieuwegein. Nadat vrijdag Tunesi? en Noorwegen elkaar hebben getroffen, staan voor het weekeinde twee duels tussen Oranje en de regerend Olympisch en Europees kampioen uit Scandinavi? op het programma, zaterdagavond (20.00 uur) en zondagmiddag (14.00 uur) dan in het Topsportcentrum Rotterdam.

De reeks oefenduels kwam in de plaats van het jaarlijkse Holland Handbal Toernooi, dat vanwege het ontbreken van een vierde deelnemer moest worden geannuleerd. Al deze drie landen bereiden zich voor op het wereldkampioenschap, dat begin december in Brazilië plaats vindt. Groener was na afloop van het duel met de nummer twee van Afrika vooral tevreden over de aanvallende verrichtingen van zijn speelsters. ,,Ze hebben een aantal keer laten zien met de snelle aanval gevaarlijk te kunnen zijn. Dat doet me goed, een goede start van de voorbereiding met volop ruimte voor verbeteringen.’’

Zo maakte Oranje in Arnhem, waar het Nederlands team <19 in een andere sporthal (Valkenhuizen) de successen van het EK in eigen land begon en het publiek op de banken kreeg, het verschil in de tweede helft. Bij de rust leidde Tunesië met 17-15. Na acht minuten na de rust kwam Nederland langszij en daarna werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. De dekking werd aangescherpt zodat de Tunesische ploeg minder ruimte kreeg om het favoriete spelletje te spelen.

Doelpunten Nederland: Joyce Hilster, Laura van der Heijden (beiden 6), Angela Malestein (5), Lois Abbingh, Sharina van Dort (beiden 4), Diane Lamein (3), Debbie Bont, Jessy Kramer (beiden 2), Willemijn Karsten, Danick Snelder (beiden 1).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda