Handbalsters winnen opnieuw van Tunesi

NIEUWEGEIN - De Nederlandse handbalsters hebben donderdagavond de tweede oefenwedstrijd tegen Tunesi? met ruim verschil gewonnen. Na de 34-30 van een dag eerder in Arnhem, werd het donderdagavond in Nieuwegein 33-22. Lois Abbingh werd aan Oranje-zijde topscoorster met zes treffers. Zaterdag en zondag speelt de ploeg van bondscoach Henk Groener in het Topsportcentrum Rotterdam twee keer tegen Olympisch en Europees kampioen Noorwegen.Groener was na afloop van de tweede ontmoeting met de vice-kampioen van Afrika tevreden over het vertoonde s pel. Zijn speelsters hadden geleerd van de fouten die in het eerste treffen waren gemaakt. ,,Met name de dekking was nu beter verzorgd??, zei hij.

Bij de rust leidde Nederland met 17-10. Daaraan was een goede fase vooraf gegaan, waarin de voorsprong van 12-9 naar 16-9 werd uitgebreid. In de tweede helft zette Groener vrijwel al zijn speelsters in. Een ‘vliegertje’ van Estavana Polman was het hoogtepunt van de tweede helft waarin ook haar Oranje <19-maatje Abbingh uitblonk.

Tegenvaller was de blessure die Pearl van der Wissel na één minuut in de tweede helft opliep. Zij viel vol met haar knie en elleboog op de houten vloer van de sporthal Galecop, waar het publiek geschokt reageerde. ,,Maar gelukkig lijkt de schade mee te vallen’’, aldus Groener die niet kan beschikken over Nycke Groot en Maura Visser. Voor de eerste is WK-deelname (in december in Brazilië) uitgesloten, voor Visser is er nog hoop, zij is ook bij het trainingskamp in Zeist aanwezig. ,,Maura is weer rustig aan het optrainen’’, zei Groener die donderdag ook voorzichtig aan deed met Joyce Hilster (elleboog).

De twee komende wedstrijden tegen Noorwegen zijn een goede graadmeter voor de huidige vorm van het Nederlands team. ,,Dan zullen we de goede punten opnieuw goed moeten doen en de mindere punten beter’’, zei de bondscoach. ,,Want Noorwegen is top van de wereld, we zullen ons allerbeste spel moeten laten zien in Rotterdam.’’

Doelpunten Nederland: Lois Abbingh 6, Estavana Polman 4, Roxanne Bovenberg, Joyce Hilster, Laura van der Heijden, Angela Malestein allen 3, Yvette Broch, Sharina van Dort, Danick Snelder allen 2, Debbie Bont, Willemijn Karsten, Jessy Kramer, Diane Lamein, Pearl van der Wissel allen 1.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda