Huyser E&O ook te sterk voor Gibo Groep Kwiek

EMMEN - De tegenstand van Gibo Groep Kwiek was duidelijk groter dan dat van B.F.C. het eerste competitieduel tegen B.F.C. Maar ook de dames uit Raalte waren niet in staat de ongeslagen status van Huyser E&O teniet te doen. In de Ben Kwijt Arena in Emmen won de thuisploeg na een 10 ? 10 ruststand uiteindelijk met 28 ? 23. Het was een rommelige wedstrijd met veel technische fouten aan beide kanten.
Tot 4- 4 (in de 7e minuut) ging het gelijk op. Vervolgens was het drie keer Lois Abbingh en één keer Nicole Kooiker die het verschil op vier brachten, 8 – 4. Het gaat leek te zijn gemaakt maar zo gemakkelijk als de voorsprong was verkregen werd hij ook weer teniet gedaan. Met als gevolg een gelijk stand bij de rust, 10 – 10.

In de tweede helft was het weer Huyser E&O dat het betere van het spel had. Na zeven minuten spelen was het verschil, net als in de eerste helft weer opgelopen tot vier punten 17 – 14. Deze keer werd onder leiding van een goed spelende Karin Veltrop de voorsprong net weggegeven maar zelfs vergroot tot maximaal zeven punten 28 – 21. Kwiek scoorde in de slotfase nog twee keer maar de winst was allang binnen voor Huyser E&O.