Huyser E&O stelt wederom teleur

LEEK - De dames van Huyser E&O traden woensdag in het Topsportcentrum in Leek aan voor de uitwedstrijd in de competitie tegen de Handbalacademie. Leek was de speellocatie omdat oranje onder 19 daar in april een toernooi afwerkt als voorbereiding op het EK dat in augustus in Nederland plaatsvindt. Zowel de organisatie als de wedstrijd was geen handbalpromotie. Geen muziek in de warming up geen speaker en haastig neergezette tribunes aan de lange zijde voor het toch al niet massaal aanwezige publiek. Kortom, een niet inspirerende omgeving voor een avondje handbal.

Dan de wedstrijd. De wellicht goede bedoelingen in het hoofd kwamen er handballend bij E&O niet uit. Tot 6 – 5 bleef E&O nog enigszins in het spoor van de handbalacademie. Maar toen de handbalacademie uitliep naar een 9 – 5 voorsprong was het pleit eigenlijk al beslecht. Floor Pots van E&O maakte dat al niet meer mee. De linkerhoek speelster, die zelf de overtreding maakte, werd per ongeluk aan de slaap geraakt door Sanne van Olphen. Onderzoek in de kleedkamer door ambulancepersoneel wees uit dat ze waarschijnlijk een hersenschudding heeft opgelopen.

Dat de handbalacademie de rust in ging met maar een verschil van vier punten (18 – 14) had E&O nagenoeg alleen te danken aan het voortreffelijke keeperswerk van Manon Berends. De keepster echter was een roepende in de woestijn. Aanvallend grossierde de emmense formatie in technische fouten. Eens te meer bleek weer dat E&O een leider mist in het veld. Iemand die de lijnen uitzet en kan temporiseren op de momenten waarop dat nodig is. In de selectie bevindt zich naast veel jong talent toch ook een redelijk aantal speelsters met eerste selectie ervaring. Na rust liep de academie verder uit via 22 – 16, 27 – 20 naar een eindstand van 37 – 26 en ging de wedstrijd voor E&O als een nachtkaars uit.

Duidelijk is dat trainer Jan Gerald Mulder tijd nodig heeft en moet krijgen om het toch ruim aanwezige jonge talent binnen de club aan het niveau van de eredivisie te laten wennen. Dat is een leerproces wat meerdere jaren in beslag zal nemen maar waar E&O later zeker de vruchten van zal plukken. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda