Huyser E&O verstevigt koppositie

EMMEN - De dames van Huyser E&O doen vol mee in de strijd om de landstitel. Na de mooie 29 ? 22 overwinning afgelopen zaterdag tegen Hellas was de formatie woensdagavond te sterk voor de Handbalacademie. In het topsportcentrum in Almere won de formatie van trainer/coach Joop Fiege na een 16 ? 15 achterstand bij rust uiteindelijk met 31 ? 32.
De start van de wedstrijd was overduidelijk voor de thuisploeg die een 10 – 5 voorsprong nam. Het duurde lang voordat E&O aansluiting kreeg waardoor de Handbalacademie nog met een 16 – 15 voorsprong de rust in kon gaan. De tweede helft gaf een heel ander beeld. Huyser E&O ging erop en erover. In de slotfase komt de ploeg van Monique Tijsterman nog wel terug maar E&O trekt wel aan het langste eind.

Een verdiende overwinning voor Huyser E&O die daarmee hun koppositie in de ere divisie verstevigen. In verliespunten kunnen VOC, Dalfsen en SEW nog voorbij E&O komen maar dan moeten deze teams hun inhaalwedstrijden wel in winst weten om te zetten.

De huidige competitie staat in schril contrast met die van vorig jaar. Toen behaalde Huyser E&O in 24 wedstrijden 12 punten. Nu staat de teller op 18 na 11 wedstrijden. Door alle Europacup perikelen is de dames competitie verworden tot een grote tombola. Daarom is het niet vreemd dat Huyser E&O en de Handbalacademie volgende week woensdag (10 december) weer tegenover elkaar staan in competitieverband. Dan is de Ben Kwijt Arena in Emmen het strijdtoneel.