Kampioenschap en promotie voor vrouwen van DOS

EMMER COMPASCUUM ? In de Hoofdklasse A hebben de handbalvrouwen van DOS op de laatste competitiedag de titel in de wacht gesleept en daarmee promoveert de ploeg van trainer/coach Paul van Gestel naar de landelijke Eerste Divisie. DOS veroverde de titel in een echte finale want in het laatste competitieduel was het Twentse Borhave met slechts ??n punt minder dan DOS de tegenstander. In een meer dan bomvolle sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum won DOS met 23-21 en pakte daarmee de zo begeerde titel. Het duel leverde een spannende pot handbal op en pas in de slotfase wist DOS de wedstrijd naar zich toe te trekken.


DOS moest aantreden zonder Gerike Mulder die een forse blessure heeft aan haar linker knie. Het was Borhave dat de score opende en via 0-2 duurde het tot de twaalfde minuut voordat de thuisclub bij 4-3 voor het eerst op voorsprong kwam. Toen de meiden van Van Gestel daarna wegliepen naar een 7-4 voorsprong leek het er even op dat DOS de wedstrijd al in de knip had.

Maar nee, de spanning bleef want bij 8-8 was de stand weer in evenwicht. Aanvallend liep het bij DOS niet optimaal en het waren vooral Annelies Smeets en Sandra Louissen – de twee topscorers met acht doelpunten – die hun ploeg overeind hielden. Na het eerste half uur leidde DOS met 10-9.

Ook in de tweede helft bleef het heel lang spannend. DOS bleef wel steeds aan de goede kant van de score maar via 14-14 en ook nog 17-17 wist de thuisclub pas in de slotfase de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Via 19-18 sloeg DOS bij 21-18 een gat van drie treffers en toen werd steeds duidelijker dat de twee punten en daarmee de titel in Emmer-Compascuum zouden blijven.

Het publiek roerde zich steeds heftiger met veel toeters en bellen en toen Sandra Louissen in de slotminuten de stand naar 23-19 tilde was het een bekeken zaak. In de slotseconden mocht Borhave nog wel twee keer via een strafworp scoren maar dat kon de pret niet meer drukken. DOS was kampioen en daarmee bleef het nog heel lang druk en gezellig in De Klabbe. (ZIE OOK FOTOBOEK)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda