Kampioenschap voorlopig uit zicht voor Huyser E&O 2

OLDENZAAL - Het kampioenschap, in de regioklasse A, lijkt voor de dames van Huyser E&O 2 voorlopig uit zicht. In Oldenzaal ging de ploeg van trainer/coach Liane Woelders in een rechtstreeks duel met medekoploper Hacol?90 hard onderuit, 25 ? 20. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit in het Sportcentrum Vondersweijde. Tot een kwartier in de eerste helft ging het gelijk op, 4 ? 4. Door treffers van Anouk Nieuwenweg en Kelly Erenstein nam E&O een 2 punten voorsprong. E&O was goed bestand tegen de druk van de thuisploeg. Zelfs toen het met door tijdstraffen van Esmee Kiers en Kelly Erenstein ruim in ondertal stond. Eigenlijk had E&O veel meer afstand kunnen en moeten nemen in de eerste helft. Door het verschil van maar 2 treffers bij rust (9 -11) bleef Hacol?90 in de wedstrijd.
De start in de tweede helft was van beide kanten rommelig. Maar na bijna 10 minuten kantelde de wedstrijd. De aanvallen van de emmense dames werden slordiger en Hacol’90 liep op kracht en inzet over E&O heen. In een kwartier werd een 11 – 14 achterstand omgezet in een 19 – 15 voorsprong. Even later was het verschil zelfs opgelopen tot 6 punten, 22 – 16. E&O probeerde het nog wel maar het kwaad was geschied.

Er werd geforceerd en snel geschoten, koren op de molen van de keepster van Hacol’90. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft E&O 2 het kampioenschap niet meer in eigen hand. Dat neemt echter niet weg dat de resterende wedstrijden wel gewonnen moeten worden, het liefst met een zo groot mogelijk verschil. Want één misstap van Hacol’90 en het titel kan wel eens op doelsaldo worden beslist.