Kiddy World/SEW wint handbalbeker bij de dames

ALMERE - Hoewel Quintus en Kiddy World/SEW in de afgelopen jaren respectievelijk zes en tien keer de finale van de nationale beker hebben bereikt, zijn beide ploegen elkaar slechts ??n keer in die finale tegengekomen. In 2007 wist Quintus nipt te winnen (26-25), dit jaar was het verschil wat groter in het Topsportcentrum Almere. Maar dan wel in het voordeel van Kiddy World/SEW. De dames uit Nibbixwoud winnen met (14-13) 26-22 de Nationale Handbal Beker.

In de aanloop naar de finaledag versloeg Quintus onder andere de kersverse landskampioen MizuWaAi/Dalfsen. SEW stuurde het sterke T+A/VOC met een onverwachte nederlaag naar huis. Op papier zou het dus wel eens een spannende strijd kunnen worden, al was het maar dat de teams in de reguliere competitie twee keer tegen elkaar gelijk hadden gespeeld.

Na de opening lijkt die gelijkopgaande wedstrijd er inderdaad te komen. Roxanne Bovenberg zorgt tegen haar oude ploeg voor openingstreffer van Kiddy World/SEW, direct gevolgd door de gelijkmaker van Marjolein Broch. Maike Bouwer maakt 2-1, Rianne Zonneveld 2-2, Riekie Singer scoort 3-2 vanaf 7-meter en zo gaat het vanaf de start meteen over en weer.

In de zesde minuut ontstaat er bij 5-3 gaatje van twee. Kiddy World/SEW lijkt de wedstrijd iets meer onder controle te krijgen, vooral gesteund door een sterk keepende Inge Roelofs, die voor de Bekerfinale van bondscoach Henk Groener een dagje vrij kreeg (Oranje is in bij elkaar ter voorbereiding op de belangrijke WK play-off tegen Turkije van aanstaande zaterdag, 4 juni in Rotterdam, een week later gevolgd door de uitwedstrijd). Quintus mist veel kansen, SEW scoort makkelijker en is wat feller in de onderlinge duels.

Wanneer Roxanne Bovenberg 10-7 op de borden zet, neemt Quintus-coach Jos Klepke een time-out. Het lijkt te werken, want via onder andere Jantien Zwinkels en Ailly Luciano komt Quintus op 11-11. Ditmaal vraag Erik van der Wel om een time-out. Met een lichte voorsprong van 14-13 voor Kiddy World/SEW wordt er gerust.

De tweede helft toont een geheel ander beeld. Kiddy World/SEW komt furieus uit de kleedkamer door twee keer Roxanne Bovenberg en Linda Kamp; 17-13. Quintus laat teveel kansen liggen, is niet scherp genoeg en ziet de achterstand snel oplopen tot 19-13 voordat Jantien Zwinkels iets terug doet; 19-14. De meiden uit Kwintsheul zetten het sterke spel uit de competitie niet door, waarbij de druk van het moeten presteren wellicht een rol speelt. Na 23-15 (45”) en 24-18 (52”) wordt de wedstrijd in een bomvol en kolkend Topsportcentrum uiteindelijk beslist op 26-22 in het voordeel van Kiddy World/SEW

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda