Kras/Volendam wint SuperCup

ALMERE - De confrontatie om de SuperCup tussen de heren van Kras/Volendam en Kremer/Hurry Up is ge?indigd in een (12-13) 28-25 overwinning voor Kras/Volendam. Na een wat rommelige wedstrijd waarin beide ploegen elkaar in het Topsportcentrum Almere weinig toegaven, bleek de ervaren ploeg van Martin Vlijm net even te sterk voor de hard werkende mannen uit Zwartemeer. Aan het begin van ieder nieuw handbaljaar treffen de landskampioen en de Bekerwinnaar van het vorig seizoen elkaar in de strijd om de SuperCup. Dit jaar kreeg deze traditie noodgedwongen een ander gezicht. Omdat het nationale damesteam zich momenteel voor een oefenstage in Polen bevindt, werden beide wedstrijden losgekoppeld en kwamen deze zaterdag alleen de heren van Kras/Volendam en Kremer/Hurry Up in actie. De datum voor de SuperCup bij de dames wordt medio oktober vastgesteld.

Kremer/Hurry Up is met de komst van de IJslandse midden opbouwer Kristinn Björgúlfsson en Niek Bezoen dit jaar een nog completere ploeg geworden, daarentegen kon coach Joop Fiege geen beroep op Martijn Louissen (werkverplichtingen) doen.

Bij Kras/Volendam had Martijn Vlijm nog niet de beschikking over Tom Schilder en de langdurig geblesseerde Niels Reijgersberg. Bastiaan Dörenkämper behoorde door een spierscheuring vooraf tot de twijfelgevallen maar speelde desondanks vijf minuten mee. Nieuwkomers in de Volendamse gelederen zijn Matthijs Vink (na acht jaar Spanje terug in Nederland) en, de van de Limburgse OCI/Lions afkomstige Maurits van Buren.

Joey Duin opent voor Volendam de score, Nick Masmeijer trekt de stand vanaf de cirkel gelijk, nadat de afstandsschutters uit zijn ploeg al vier keer een vergeefse poging hadden ondernomen. Na vijf minuten komt Hurry Up in ondertal, een minuut later meteen gevolgd door een tijdstraf voor Volendam. Beide ploegen profiteren niet van de extra ruimte en zijn bij 2-2 (7”) weer compleet. Via twee maal Jasper Adams komt een sneller en gevarieerder spelend Volendam op een 4-2 voorsprong, terwijl Hurry Up aanvankelijk meer moeite heeft om het doel te vinden. De schutters uit Zwartemeer worden vroegtijdig opgevangen door een offensief verdedigend Volendam.

Na een kwartier spelen in de eerste helft, leidt de ploeg van Martin Vlijm met 8-5, waarbij Jasper Adams de helft van de productie voor zijn rekening neemt. In de 18e minuut treft Hurry up’s Ronald Suelmann voor het eerst doel en gooit zijn ploeg, vooral in de eerste fase, het tempo omhoog. Twee minuten later staat het weer gelijk: 9-9. Ook Joop Fiege geeft zijn team de opdracht om offensiever te verdedigen om zo de tegenstander tot meer fouten te dwingen. Het heeft effect; Suelmann en Niek Bezoen brengen Hurry Up voor het eerst aan de leiding; 10-12. Met een stand van 12-13 wordt er gerust waarbij Hurry Up-doelman Bart van Huisstede er in de laatste minuut hoogstpersoonlijk voor zorgt dat er niet met een gelijke stand de kleedkamer wordt opgezocht.

Na de thee hebben de spelers aan beide kanten ongetwijfeld de opdracht gekregen om met meer scherpte aan de tweede helft te beginnen, want het matige schotpercentage ligt voor beide ploegen onder de vijftig procent. Opvallend is ook dat er aan Volendamse kant tot dan toe slechts vier spelers voor de productie zorgen (met zes treffers van Adams), terwijl er bij Hurry Up al negen handballers een score achter hun naam hebben staan.

Door een 2-minutenstraf voor Ronald Suelmann brengt Boj van Limbeek Volendam in overtal weer op gelijke hoogte (14-14). Maar dankzij drie keer Joey Duin en Boj van Limbeek trekken de Volendammers het initiatief naar zich toe; 18-15 (37”). Met Duin, Adams, Snijders en Vink in het geroutineerde middenblok lijken de oranjehemden in defensief opzicht iets feller en is de Zwartemeerse aanval net even minder trefzeker, maar hun snelle breaks blijven gevaarlijk. Joey Duin zet, wederom vanaf de linker opbouw, zijn ploeg op 20-18 (43”) en 22-19 (45”).
   
De marge wordt vier als Maurits van Buren na een overtreding van (en tweede tijdstraf voor) Ronald Suelmann Volendam vanaf 7-meter op 24-20 zet (48”). Bij 25-21 (50”) neemt Joop Fiege een time-out, zich realiserend dat Kremer/Hurry Up nog 10 minuten rest om de wedstrijd om te buigen. Dichterbij dan twee verschil komt Hurry Up niet meer, want na 26-24 (58”) volgt een time-out van Martin Vlijm en zorgen Matthijs Vink en Bastiaan Dörenkämper, ondanks een laatste treffer van Loek Hageman, voor een eindstand van 28-25. Zo gaat de eerste prijs van het seizoen 2011/2012 naar Kras/Volendam en geeft Kremer/Hurry Up aan dat er ook dit seizoen weer met de Drentse ploeg rekening gehouden moet worden. 

Doelpunten Kras/Volendam: Joey Duin 7, Jasper Adams 7, Maurits van Buren 4, Matthijs Vink 3, Boj van Limbeek 3, Barry Koenders 2, Bastiaan Dörenkämper 1, Jasper Snijders 1.

Doelpunten Kremer/Hurry Up: Nick Masmeijer 6, Ronald Suelmann 5, Kristinn Björgúlfsson 2, Niek Bezoen 2, Rik Philips 2, Bernard Broekmann 2, Jort Neuteboom 2, Arnold Postema 1, Paul Schuiling 1, Loek Hageman 1, Mart Aalderink 1.

Handbalverkiezingen seizoen 2010/2011
Voorafgaand aan de wedstrijd om de SuperCup werden de beste handballers, de beste coach en het talent van het vorig seizoen bij de Heren bekend gemaakt. De volgende winnaars kwamen in Almere uit de diverse enveloppen tevoorschijn:

Beste coach: Joop Fiege - Hurry up
Beste keeper: Martijn Cappel - Volendam
Beste midden opbouwer: Jasper Snijders - Volendam
Beste linker opbouwer: Jasper Adams - Volendam
Beste rechter opbouwer: Nikola Miricki - Lions
Beste linker hoekspeler: Tim Mullens- Lions & Patrick Miedema – Volendam (gelijk aantal stemmen)
Beste rechter hoekspeler: Andreas Kittel - Lions
Beste cirkelspeler: Leon van Schie - E&O
Talent van het jaar: Ronald Suelmann - Hurry Up

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda