Kwebbel E&O ondermaats tegen VOC

EMMEN - De dames van Kwebbel E&O zijn thuis tegen VOC tegen een ruime nederlaag aangelopen. VOC won in Emmen, na een 10 ? 15 ruststand, met 16 ? 28. Na 10 minuten spelen en een 5 ? 2 stand op het scorebord leek niets erop dat het een gemakkelijke avond zou worden voor VOC. Maar toen de formatie uit Amsterdam na 20 minuten voor het eerst op voorsprong (7 ? 8) kwam was het al snel een gelopen koers. In de slotfase van de eerste helft maakte VOC het verschil. In 6 minuten liep het uit van 9 ? 10 naar 10 ? 15 bij rust.

In de tweede helft was E&O geen schim meer van de ploeg die zo sterk aan de wedstrijd begon. De ploeg van trainer/coach Henk Jan Ottens wist in het tweede deel maar 6 keer het net te vinden tegenover VOC 13 keer. Dat bracht uiteindelijk de 16 – 28 eindstand op het scorebord.

VOC is nu niet de ploeg waar E&O in de strijd om lijfsbehoud de punten tegen moet pakken. Maar het was soms pijnlijk om te zien hoe weinig creativiteit E&O liet zien. Natuurlijk, de ploeg is met een gemiddelde leeftijd van 18,5 jaar erg jong. Wanneer er dan ook nog speelsters niet inzetbaar zijn of tijdens de wedstrijd uitvallen vanwege blessures wordt de spoeling dun.