Nederland speelt een goede EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen

BERGEN (NOR) ? Nederland speelde vanavond in Noorwegen de eerste EK-kwalificatiewedstrijd voor het EK 2012. Nederland speelde tegen Noorwegen een goede wedstrijd. Noorwegen, ??n van de toplanden binnen het handbal was weliswaar te sterk, toch kijkt bondscoach Harrie Weerman met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. Na een 17-15 stand bij rust, verloor Nederland uiteindelijk met 35-30.

“In de eerste vier minuten gaven we de Noren de kans om uit te lopen, dat was zonde, want daarna speelden we uitstekend. De dekking stond voortreffelijk en ook in de aanval speelden we goed. We konden weer aanhaken bij de Noren, maar doordat ze in de eerste minuten waren uitgelopen gingen we toch met twee punten achterstand de rust in”, zegt Weerman. “Ook in de tweede helft lieten we het in de eerst paar minuten liggen en kon Noorwegen verder uitlopen. Daarna speelden we weer uitstekend en wisten wederom tot twee punten achterstand te komen. In de laatste beslissende fase zag je dat de Noren toch net iets sterker en koeler waren. Wij maakten een paar slordige fouten, waardoor we uiteindelijk met vijf punten verschil verloren.”

De sfeer in de Haukelandshallen in Bergen was uitstekend. De hal was met 3.500 toeschouwers goed gevuld. “Handbal is echt een sport die leeft in Noorwegen”, aldus Weerman. “Als je bedenkt dat Noorwegen echt een topland is, dan hebben we hier een uitstekende prestatie neergezet. Het team heeft echt gevochten. Het spel tegen de Noren was echt een fysiek gevecht, het ging er hard aan toe, maar Nederland heeft laten zien echt als ploeg te spelen. De combinaties in de cirkel verliepen uitstekend. Wij moeten als ploeg creatief spelen en dat hebben we vanavond gedaan.”

Het doel van het NHV is om in 2016 een topteam neer te zetten. Daarom krijgen jonge spelers nu al de kans internationale ervaring op te doen. Bobby Schagen en Leon van Schie speelden vanavond hun eerste interland voor het A-team en dat deden zij niet onverdienstelijk.

Morgen vliegen de Nederlandse heren weer naar Nederland om op zaterdag 30 oktober in het Topsportcentrum Almere de tweede EK-kwalificatiewedstrijd te spelen tegen Tsjechië. “Na deze wedstrijd moeten de komende dagen goed bijtanken. Ik verwacht dat de wedstrijd tegen de Tsjechen nog fysieker gaat worden. Wij moeten zorgen dat we als ploeg goed blijven spelen”, zegt Weerman. “Vanavond hebben we kunnen zien dat er ontzettend veel vooruitgang in dit team zit. Het is jammer dat we niet vaker bij elkaar kunnen komen. Maar ik ben in elk geval heel tevreden met de prestatie tegen Noorwegen.”

Scores:
Tim Remer: 5, Bartek Konitz: 5, Mark Bult: 5, Toon Leenders: 5, Bobby Schagen: 3, Mark Schmetz: 2, Leon van Schie: 2, Joey Duin: 2, Jasper Snijders: 1.

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda