Nederland stap dichter bij EK-kwalificatie

ALMERE - In een goed gevuld Topsportcentrum Almere heeft Nederland de tweede wedstrijd tegen Litouwen dik gewonnen. Kwalificatie voor het EK 2010 in Denemarken en Noorwegen komt zo een stap dichterbij.

Coach Henk Groener is buitengewoon tevreden met het resultaat “Direct vanaf het begin hadden we de wedstrijd in onze hand. De dekking stond compact en oefende veel druk uit. Ook in de aanval wisten we de druk erop te houden. We hebben een goede wedstrijd laten zien.“

Met de winst tegen Litouwen met 34-20 is Nederland een stap dichter bij kwalificatie voor het EK 2010. “De wedstrijd tegen Kroatië op 26 mei is weer een nieuwe wedstrijd. Maar als we met dezelfde instelling en agressiviteit spelen als vandaag dan kunnen we zeker een kans maken,” aldus Groener. “De wedstrijd uit tegen Macedonië wordt lastig. Maar vandaag hebben we wel laten zien dat we hebben geleerd van de thuiswedstrijd, door de ruime voorsprong van 17-9 bij rust alleen nog maar verder uit te bouwen.”

Ook aanvoerster Diane Lamein kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Litouwen. “Afgelopen woensdag gingen we nog moeizaam van start, maar vandaag hebben we het initiatief niet meer uit handen gegeven. Dat is een goede stap voor de volgende kwalificatiewedstrijd in mei.”

In de EK-kwalificatiepoule staat Nederland nu op de tweede plaats. Kroatië gaat ongeslagen aan kop. Macedonië staat nu op een derde plaats. Litouwen staat met een vierde plaats onderaan. Alleen de eerste twee landen kwalificeren zich voor het EK 2010. In de rust werd het logo en de slogan voor het EK 2011/2012 in Nederland onthuld door Erica Terpstra.  De volgende EK-kwalificatiewedstrijd vindt plaats op 26 mei tegen Kroatië in Rotterdam.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda