Nederland wil revanche in Emmen

EMMEN - Zaterdag 12 juni jl. heeft Nederland de eerste WK play-off wedstrijd in Oostenrijk flink verloren met 31-15. Plaatsing voor het WK 2011 in Zweden is daarmee ver weg, maar Nederland wil er alles aan doen om zich in Emmen te revancheren voor de fikse nederlaag. Na de teleurstelling in Oostenrijk moet Nederland zich weer opladen voor de tweede wedstrijd.

“We willen de wedstrijd in Oostenrijk zo snel mogelijk vergeten”, zegt waarnemend bondscoach Gino Smits, die zijn selectie ongewijzigd laat. “Dat kan alleen door zo snel mogelijk het tegendeel te laten zien. We zijn als team ontzettend gemotiveerd om het publiek te laten zien dat wij beter kunnen. We hebben niet voor niets de play-offs bereikt. Het team is natuurlijk teleurgesteld, maar we zijn het aan onszelf en aan het publiek verplicht om ons in Emmen te rehabiliteren.”

Ook aanvoerder Mark Schmetz wilt de uitwedstrijd zo snel mogelijk vergeten en ziet kansen voor de wedstrijd in Emmen. “Het verschil tussen Nederland en Oostenrijk is niet zo groot als de uitslag van afgelopen zaterdag doet vermoeden”, aldus Schmetz. “We hebben ontzettend veel kansen gemist en de keeper van Oostenrijk had een grootse dag. Doordat we in de tweede helft niet meer scoorden ontstond er een breuk in de strijd. Je weet niet meer wat je moet doen om het tij te keren.”

Schmetz vervolgt: “We zijn verplicht om de thuiswedstrijd te gaan winnen en te laten zien dat Oostenrijk niet zoveel beter is dan je nu zou vermoeden. Het is onze taak in Emmen te laten zien dat we wel degelijk even sterk zijn als Oostenrijk.” aldus Schmetz die namens een gemotiveerde ploeg spreekt.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijd in Emmen, verkrijgbaar via www.handbal.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda