Offday Pals groep E&O tegen Aalsmeer

EMMEN - Een complete offday. Zo mag je de 15 ? 21 nederlaag die de heren van E&O thuis tegen Aalsmeer voor de kiezen kregen wel noemen. Met 15 treffers mag je concluderen dat het aanvallend erg mager was wat de emmenaren lieten zien. Niek Kuik (6), Erik Huizing (6) en Tommie Falke (3) waren de enige spelers die zaterdagavond het net wisten te vinden. Aalsmeer profiteerde maximaal van de zwakke vorm van E&O en liet zien dat het, na overwinningen tegen de Lions, Volendam en nu dus ook E&O, serieus een gooi naar de landstitel kan doen.

E&O kwam nog op een 1 – 0 en 2 – 1 voorsprong. Maar dat waren de enige wapenfeiten in de eerste helft. Aalsmeer liep vrij gemakkelijk uit naar een 3 – 8  voorsprong en E&O leek de weg helemaal kwijt. Gelukkig bleef de schade tot aan de rust beperkt tot een verschil van 5 treffers, 7 – 12. Toen Ruud Neeft na rust zijn ploeg op en 7 – 13 voorsprong bracht leek het einde oefening voor E&O.

Een strafworp van Robin Boomhouwer op het gezicht van keeper Marco Woltersom, niet bestraft door het arbitrale duo Geraets en Geraets, deed de wedstrijd kantelen. E&O knokte zich helemaal terug in de wedstrijd. Kwam terug tot 12 – 13 met kansen op de gelijkmaker. Maar het lukte niet niet. Ruud Neeft bracht het verschil weer naar 2. Die mentale tik kwamen de emmenaren niet meer te boven. Het verzet was gebroken en Aalsmeer won uiteindelijk met 15 – 21.

Door het verlies zijn de Lions E&O weer gepasseerd op de ranglijst. E&O staat nu op een derde plaats met een punt achterstand op de Lions en een punt voorsprong op naaste belagers Quintus en Aalsmeer.

Veel tijd om stil te staan bij het verlies heeft E&O niet. Dat is misschien maar beter ook. Donderdag wacht immers de thuiswedstrijd tegen het tweede team van de Lions voor een plek in de halve finales van het bekertoernooi. De wedstrijd in de Ben Kwijt Arena begint om 20.30 uur.