Opnieuw winst voor heren Pals Groep E&O

ROTTERDAM - Mooi en goed was het allemaal niet wat de heren van Pals groep E&O zaterdagavond in Rotterdam tegen HAR&O lieten zien. Maar uiteindelijk telt er maar ??n en dat zijn de twee punten. Die gingen naar 60 minuten handbal gewoon mee in de bus van Lanting Reizen naar Emmen, 27 ? 30.
Pals groep E&O begon (te)slap aan het duel. De afsluiting was niet goed en dat wat het vorige seizoen met de Deen Mads Rolander een zekerheidje was, de strafworpen, gaat dat nu een minder. Maar liefst drie werden er in de eerste helft gemist. Daar stond dan wel weer tegenover dat E&O keeper Johan Bos twee strafworpen wist te stoppen. Ook had de ploeg van trainer Peter Portengen veel moeite met de 3-2-1 dekking van de thuisploeg.

Verder zat Remco Hagen met een blessure aan de kant en ging Iso Sluijters in de eerste helft door zijn rug waardoor de schotkracht vanaf de rechteropbouw behoorlijk stokte. Ondanks dat het niet goed was stonden de gasten uit Emmen het grootste gedeelte van de eerste helft aan de goede kant van de score. Maar in de slotfase werd een 9 – 12 voorsprong uit handen gegeven met een 12 – 12 ruststand als gevolg.

In de tweede helft was er steeds een klein voorsprong voor Pals groep E&O. Van 19 – 21 werd het 23 – 26 en uiteindelijk 27 – 30. Zo is en blijft Pals groep E&O ook na twee competitierondes nog zonder puntverlies. De volgende competitiewedstrijd wordt de eerste echte test voor de Portengen brigade. Op zaterdag 26 september komt het sterke vd. Voort Quintus naar Emmen toe.

HAR&O – Pals groep E&O 27 – 30 (12 – 12)
Scores Pals groep E&O: Niek Bezoen 6, Jan Gerald Mulder 6, Joeri Verjans 5, Leon van Schie 4, Erik Huizing 3, Tommie Falke 3, Sonni de Jonge 2 en Roelof Smeenge 1.