Pals groep E&O blijft angstgegner van Lions

GELEEN - Een angstgegner, zo werd Pals groep/E&O voorafgaande aan de uitwedstrijd tegen OCI Nitrogen Lions genoemd. Het afgelopen seizoen wist de Limburgse topformatie in vier onderlinge duels maar ??n keer te winnen. Verder werd er twee keer verloren en eindigde ??n duel onbeslist. Zaterdagavond leek het in het Sportcentrum Glanerbrook in Geleen weer die kant op te gaan. Pals groep/E&O kwam fantastisch uit de startblokken en nam een 0?3 voorsprong om die vervolgens uit te breiden naar 3?9. Coach Gabi Rietbroek van de Lions moest wel een time out nemen om het tij te doen keren. Dat lukte vervolgens ook. Na de time out ging het beter lopen bij de thuisploeg. Pals groep/E&O liet zich verleiden tot vechthandbal wat het spel niet ten goede kwam. Lions kwam terug tot op ??n punt (9?10) maar was niet in staat om door te drukken waardoor Pals groep E&O met een 13?14 voorsprong de rust in ging.

Ook in de tweede helft had Pals groep/E&O het betere van het spel. Onder aanvoering van een zeer sterk spelende Patrick Miedema (elf treffers in totaal) kwamen de emmenaren op een 17–20 voorsprong. Maar doordrukken lukte niet waardoor de Lions zich weer terug konden knokken tot 20–20. Even leek het tij te gaan keren in het voordeel van de thuisploeg toen ex E&O speler Joeri Verjans zijn ploeg voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong wist te brengen, 25–24. Maar Verjans en zijn ploeggenoten waren niet in staat om de voorsprong verder uit te breiden. Tommie Falke bracht beide ploegen vervolgens weer op gelijke hoogte, 25–25.

Met nog 20 seconden op de klok was de laatste aanval in de wedstrijd voor Pals groep/E&O. De bal kwam uiteindelijk bij Erik Huizing terecht. Echter zijn schot werd geblokt door de dekking waardoor beide ploeg zich tevreden moesten stellen met een punt, 28–28. Vooraf had Pals groep/E&O waarschijnlijk getekend voor een punt. Achteraf bleek dat er eigenlijk meer in had gezeten.

OCI Nitrogen Lions – Pals groep E&O Rust: 13 – 14  Eind: 28 – 28

Scores Lions:
Nicola Miricki 6, Marco Vernooy 4, Tim Mullens 2, Joeri Verjans 3, Martin Meijer 3, Joris Baart 2, Robin Verjans 2,  Juri Corvers 2, Marko Pejovic 1 en Marco Timmers 1

Scores Pals groep/E&O:
Patrick Miedema 11, Erik Huizing 6, Leon van Schie 4, Tommie Falke 2, en Bart Lambert, Maarten Lueks, Niek Kuik, Toby Trouw en Sonni de Jonge ieders 1. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda