Pals groep E&O geeft niets kado aan jubilerend HARO

EMMEN - De felicitaties aan het jubilerende HARO voor het 5 jarig bestaan. Maar de punten nemen we wel mee naar Emmen. Dat was zaterdagavond de missie van de heren van Pals groep E&O. Een missie die, gezien de 23 ? 40 einduitslag op het scorebord, als geslaagd mag worden beschouwd. Met vooral dank aan keeper Marco Woltersom die in de eerste helft, met 15 stops, een puike partij keepte. Zijn collega?s in het veld zijn hem waarschijnlijk zeer dankbaar zijn wanneer hij deze vorm nog, zeg maar een weekje, weet vol te houden.

Het enige hoogtepunt voor HARO was de eerste treffer van de wedstrijd waardoor de thuisploeg op een 1 – 0 voorsprong kwam. Vervolgens was het een walk-over voor E&O. Bart Lambert maakte de gelijkmaker en de ploeg van trainer Arthur Langedijk liep uit naar 1 – 6 om vervolgens via 3 – 11 en 5 – 16 tot een 7 – 19 stand bij rust te komen. Langedijk gebruikte nagenoeg zijn hele bank om spelers speeltijd en anderen weer rust te geven. Zo scoorde o.a. Justin Semmelink, die vorige week tegen Hellas zijn debuut maakte in de eredivisie, zaterdagavond 4 keer.

De tweede helft had in basis schriftelijk afgedaan kunnen worden. HARO was geknakt na de eerste helft en E&O speelde een tandje lager maar bleek gemakkelijk overeind. Na 10 minuten in de tweede helft kwam er dan toch nog vuur in de wedstrijd. Echter wel van de verkeerde kant. Keeper Mike Tadey was het niet eens met een 2 minuten tijdstraf voor een collega en maakte dit in woord duidelijk aan het arbitrale duo Schneiders en Verstege. Die accepteerden dit niet en ook Tadey kon naar de bank. Die zelfde Tadey kreeg overigens even later, zittend op de bank voor praten, nog een keer 2 minuten.

De wedstrijd leek te ontsporen. Maar Alex Curescu, de sinds vorige week nieuwe trainer van HARO, nam door een time out te nemen de enige juiste beslissing. In die time out maakte hij zijn spelers, voor iedereen hoor- en zichtbaar, duidelijk dat hij dit gedrag van zijn spelers niet accepteert en dat wie niet luisteren wil direct kan vertrekken. De time out zorgde er in ieder geval voor dat de wedstrijd rustig uitgespeeld kon worden. Een compliment aan Curescu voor zijn kordate optreden.

E&O won uiteindelijk met 23 – 40. Topscoorder aan de kant van de emmenaren was aanvoerder Leon van Schie met 11 treffers. E&O kan zich nu gaan voorbereiden op de uitverkochte derby aanstaande zaterdag in sporthal De Eendracht in Zwartemeer tegen Hurry Up.