Pals groep E&O gelijk in thriller tegen Lions

EMMEN - De heren van Pals groep E&O hebben zaterdagavond in de eigen Ben Kwijt Arena met 26 ? 26 gelijk gespeeld tegen Vos Investment Lions. Bij rust was de stand nog 11 ? 15 voor de gasten uit Geleen. Het eerste kwartier ging de wedstrijd in Emmen tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst redelijk gelijk op. Al was de stand wel steeds licht in het voordeel van de Lions (2 ? 4, 5 ? 7, 6 ? 8). Toen Leon van Schie, bij de stand 7 - 10, een strafworp miste en Joeri Verjans (vorig seizoen nog spelend voor E&O) 7 ? 11 op het scorebord bracht wankelde E&O. Toch lukte het de Lions niet om nog voor de rust meer afstand te nemen, ruststand 11 ? 15.

Het was E&O die in de tweede helft het heft in handen nam. Mede ook door de inbreng van Jan Gerald Mulder. De opbouwer die vorig seizoen afscheid nam maar in nood gevallen beschikbaar zou zijn maakte, door een blessure van Sonni de Jonge, zijn rentree in het eerste team van de emmenaren. De 11 – 15 achterstand werd omgezet in een 20 – 19 voorsprong. Toen vervolgens Leon van Schie het verschil naar 3 bracht (24 – 21) leek E&O in eigen huis voor een stunt te gaan zorgen tegen de topformatie uit Limburg.

Maar het was Joeri Verjans, het dreh und angelpunkt van de Lions waar alles om draait, die zijn ploeg in de race hield. Toch leken de Limburgers met nog 3 minuten op de klok en een 26 – 23 voorsprong voor E&O het niet te gaan redden. Een domme 2 minuten straf voor Tommie Falke gooide echter roet in het eten voor de formatie van trainer Arthur Langedijk. De Lions kwam op gelijke hoogte, 26 – 26 en de wedstrijd was met nog een minuut te spelen weer volledig open.

Met nog 40 seconden op de klok kreeg E&O tijdspel tegen en alles leek voor de Lions dus toch nog op zijn plaats te vallen. Echter de pass van Verjans, één van zijn zeldzame fouten van de avond, belande in niemandsland en dus moesten beide ploegen zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt.

Ondanks de 3 punten voorsprong vlak voor het einde overheerste er bij E&O toch tevredenheid over het behaalde punt. De wedstrijd tegen de Lions was een goede test voor Langedijk om te kijken hoe zijn ploeg ervoor staat. En dat is misschien wel beter als vooraf was gedacht. Topscoorder aan de kant van E&O van cirkelspeler Leon van Schie met 6 treffers. Bij de Lions was Joeri Verjans met 9 treffers het meest succesvol.