Pals groep E&O heer en meester over landskampioen

AALSMEER - Een gemakkelijke overwinning zoals de heren van Pals groep E&O die donderdagavond tegen de huidige landskampioen Fiqas Aalsmeer hebben behaald is in de historie tussen beide teams nog niet vaak voorgekomen. Dat de Emmenaren in goede vorm verkeren, mag met een start van 10 uit 5 duidelijk zijn. Aalsmeer heeft het dit jaar moeilijk. Het vertrek van de bepalende opbouwers Mark Roest en Wai Wong is de formatie van de nieuwe trainer Bjorn Buddingh niet in de koude kleren gaan zitten. D

In een zeer matig gevulde sporthal De Bloemhof was de start van de wedstrijd was toch voor de thuisploeg die een 2 – 0 voorsprong nam. Maar vier treffers van Joeri Verjans en een treffer van Jan Gerald Mulder deed de wedstrijd al in de beginfase keren, 3 - 5. Voor de aanval van Aalsmeer was het de pech dat E&O keeper Johan Bos (oud-Aalsmeer) in vijf 1 op situaties de sterkste was. De rust werd bereikt met een 9 – 12 voorsprong voor de gasten uit Emmen.

Alle snode plannen die Aalsmeer in de rust had bedacht om het tij te doen keren konden na 10 minuten weer worden opgeborgen. Pals groep E&O liet zien dat het heer en meester was in het duel en dat er maar één ploeg recht had op de overwinning. Van 9 – 12 liep het uit naar een 13 – 20 voorsprong. Vervolgens liet de ploeg van trainer Peter Portengen de teugels wat vieren, iets wat het spel absoluut niet ten goede kwam. Aalsmeer kwam terug in de wedstrijd, maar verder dan een verschil van vijf (18–23) liet E&O het niet komen.

De concentratie kwam terug, net als de doelpunten. E&O bouwde de grootste marge van de wedstrijd op naar een verschil van elf, 21-30.  Omdat er morgen (zaterdag) weer een wedstrijd op het programma staat (thuis tegen Hellas) kregen diverse spelers rust. Gevolg hiervan was een mooi moment voor Merijn de Vos. De opbouwer maakte in 2008 de overstap van Internos naar E&O maar werd 14 maanden achtervolgd met blessures. Hij maakte zijn eerste echte speelminuten tijdens het Europacuptoernooi in Kroatië. Tegen Aalsmeer liet hij zijn eerste competitietreffer voor heren 1 in de nationale competitie noteren.

In de slotfase liet E&O de teugels weer wat vieren wat resulteerde in een 25–33 einduitslag. Voor het eerst sinds de play-offs van het seizoen 2004-2005 behaalde E&O weer eens een uitoverwinning in Aalsmeer. De vier punten (2 voor de competitie en 2 voor de Beneliga) gingen op een versierde stoel in de bus mee terug naar Emmen.

Door de winst staat Pals groep E&O, nog zonder puntverlies, op een tweede plaats. Verschil met de achtervolgers is opgelopen tot vier punten. Koploper is Volendam dat twee punten meer en een wedstrijd meer gespeeld heeft. Het vertrouwen bij E&O is uiteraard groot. Een goed teken met de thuiswedstrijden tegen Hellas en Hurry Up voor de boeg. De druk om te winnen is echter ook groot. Want het is een geschreven wet dat bij een ongeslagen status de eerste nederlaag steeds dichterbij komt.

Zaterdag spelen de heren van Pals groep E&O om 20.30 uur in de eigen Ben Kwijt Arena tegen Hellas uit Den Haag, de oude ploeg van trainer Peter Portengen en de spelers Leon van Schie, Remco Hagen en Karim Tamim.

Fiqas Aalsmeer – Pals groep E&O 25–33 (9–12)
Scores Pals groep E&O: Joeri Verjans 10, Jan Gerald Mulder 5, Erik Huizing 5, Tommie Falke 4, Iso Sluijters 4, Roelof Smeenge 2, Leon van Schie 2, Remco Hagen 1 en Merijn de Vos 1