Pals groep E&O maatje te groot voor Hurry Up

EMMEN - Pals groep E&O heeft ook in de achtste competitiewedstrijd van het seizoen geen punten laten liggen. Thuis wedstrijd, na een 17 ? 13 ruststand, streekgenoot Hurry Up met duidelijke cijfers verslagen, 37?26. Het was een mooie handbalavond in de Emmer Ben Kwijt Arena. Meer dan 2000 bezoekers waren op het duel afgekomen die voor het eerst sinds 3 jaar weer op de agenda stond. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de gasten uit Zwartemeer die van 0 ? 2 uitliepen naar 2 ? 5.
Goed keeperswerk van Johan Bos (12 stops in de eerste helft) en de doeltreffendheid van Joeri Verjans (4 van de eerste zes treffers) voorkwamen een grotere achterstand. Langzaam kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en het was Iso Sluijters die de emmenaren voor het eerst op voorsprong wist te brengen 8 – 7. Toen vervolgens Remco Hagen en Leon van Schie de marge naar drie brachten was het eerste gaatje geslagen. De rust werd bereikt met een 17 – 13 voorsprong voor Pals groep E&O.

Na rust was E&O net als in de eerste helft niet scherp en liet het Hurry Up terugkomen tot 17 – 15. Maar het laatste stapje konden de mannen van trainer Christiaan Eppensteiner niet maken. E&O herstelde zich en vergrote de voorsprong weer tot vier punten, 21 – 17. E&O coach Peter Portengen had inmiddels ook keeper Marco Woltersom binnen de lijnen gebracht. Waar Bos het met 12 stops in de eerste helft het prima had gedaan deed zijn collega in de tweede helft hetzelfde. Op cruciale momenten stond Woltersom op de goede plek wat resulteerde in 13 stops in 21 minuten.

Voor Hurry Up ging het licht uit toen topscorer Ronald Suelmann in de twaalfde minuten voor 2 minuten naar de kant moest. E&O gooide het gas er op en binnen de kortste keren was het gedaan met de wedstrijd. Van 21 – 18 werd het 28 – 18 en iedereen in de Ben Kwijt Arena wist dat E&O die voorsprong nooit meer uit handen ging geven. Hurry Up beschikt absoluut een ere divisie waardig team heeft een te smalle basis. Maar wanneer Hurry Up bij alle competitiewedstrijden dezelfde wedstrijdmentaliteit brengt zoals tegen E&O dan hoeft de ploeg absoluut niet aan degradatie te denken.

Met het verschil van tien was de wedstrijd over. Hurry Up kon niet meer en E&O liet de teugels vieren. Het werd uiteindelijk 37 – 26 in het voordeel van Pals groep E&O die daardoor nog steeds zonder puntverlies zijn. Komend weekend zijn de heren van E&O vrij. Dit vanwege Europacup verplichtingen van tegenstander Kras Volendam. Deze wedstrijd staat nu voor donderdag 3 december om 19.40 uur op de kalender. Plaats van handeling, de sporthal Opperdam in Volendam.

Pals groep E&O – Mannak Hurry Up 37 – 26 (17 – 13)