Pals groep E&O moeizaam naar halve finale beker

EMMEN - Echt fraai was het niet wat de heren van Pals groep E&O gisteravond thuis in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Vos Investment Lions 2 lieten zien. Door een zeer benauwde 36 ? 34 overwinning staat de ploeg van trainer Arthur Langedijk samen met Aalsmeer, Hurry Up en de Lions in de halve finale. Tegen de nummer 4 van de eerste divisie liet E&O het, in een zeer matig gevulde Ben Kwijt Arena, vooral in de verdediging lelijk afweten.

Na een 18 – 17 was de verwachting dat de emmenaren in de tweede helft wel afstand zouden nemen. Echter het tegendeel was waar. E&O kwam slap uit de kleedkamers en de Lions namen het initiatief over, 18 – 20. Van Schie en Sörensen brachten de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Maar even later was het Joris Baart, uitblinker aan de kant van Lions 2, die de Limburgers weer op voorsprong bracht, 20 – 21.

Pas in de slotfase wist E&O de overwinning zeker te stellen. Door treffers van Sörensen, Van Schie en Falke kwam het verschil voor het eerst in de wedstrijd op 3 punten. Van Buuren scoorde voor de Lions nog tegen maar toen Tommie Falke en Niek Bezoen de stand op 32 – 28 leek het pleit voor de Lions beslecht. E&O speelde de wedstrijd, zonder groots te spelen, goed uit en won uiteindelijk met 36 – 34.

Het was een wedstrijd om snel te vergeten. Dat moet ook want zaterdag wacht in Kwintsheul de lastige klus in de nacompetitie tegen Quintus. Na het thuisverlies vorige week tegen Aalsmeer moet E&O een goed resultaat behalen om in de race te blijven voor een plaats in de finale.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda