Pals groep E&O niet goed bij de les

EMMEN - De heren van Pals groep E&O konden zich na afloop van het thuisduel tegen Aalsmeer wel voor hun hoofd slaan. De ploeg van trainer/coach Arthur Langedijk had de winst voor het grijpen maar mocht na afloop misschien wel blij zijn met een punt. Bij rust leidde E&O comfortabel met 13 ? 8 en leek niets een mooie (en bovenal ook belangrijke) overwinning in de weg te staan. Maar een zeer slap begin van de emmenaren in de tweede helft bracht Aalsmeer weer helemaal terug in de wedstrijd. In de 10e minuut was het verschil nog maar ??n, 15 ? 14. 4 minuten later was het gelijk, 17 ? 17.

Naast het ontbreken van een over mijn lijk mentaliteit, of misschien gewoon kwaliteit, bij enkele emmenaren was ook het uitvallen van Sonni de Jonge een grote aderlating. De enige linkshandige rechteropbouwer in de selectie van E&O was, tot hij de wedstrijd met een blessure moest verlaten, met 4 treffers in de eerste 20 minuten bezig aan een prima wedstrijd.
Aalsmeer leek zelf aan het langste eind te gaan trekken in de Ben Kwijt Arena toen het 8 minuten voortijd op een 3 punten voorsprong kwam, 20 – 23.

Maar E&O deed de wedstrijd nog een keer kantelen toen 2 minuten voor het einde Leon van Schie 24 – 23 op het scorebord bracht. E&O krijgt kansen om het verschil naar twee te brengen maar een schot gaat naast en ander op de paal. In een snelle tegenaanval scoort Robin Boomhouwer dan nog de gelijkmaker voor de gasten uit Aalsmeer.

Het blijft dus spannend in de subtop van de eredivisie waarbij de grote vraag is wie afvalt voor de kampioensgroep? De strijdt gaat tussen Quintus, Hurry Up, Bevo, Aalsmeer en E&O. (Zie ook fotoboek)