Pals groep E&O onverwoestbaar?

PANNINGEN - Is Pals groep E&O daadwerkelijk onverwoestbaar? Het lijkt erop want ook competitiewedstrijd nummer vijf werd in winst omgezet. In Panningen won Pals groep E&O met 28 - 29 van Eurotech Bevo. Een opstelling maken was niet moeilijk voor Peter Portengen. De trainer/coach van Pals groep E&O had bijna meer spelers op de tribune dan op het wedstrijdformulier. Keeper Marco Woltersom en de spelers Niek Bezoen, Remco Hagen, Jan Gerald Mulder en Sonni de Jonge waren vanwege blessures niet inzetbaar. Daarnaast waren Elgar Feddema en Iso Sluijters, met lichamelijk leed, de hele week niet inzetbaar waren op de training. Redder in nood was zaterdagavond de voor E&O 4 uitkomende Frank van der Zanden. De routinier was bereid om met al zijn ervaring zaterdagmiddag in de bus te stappen voor een retourtje Emmen - Panningen.
Er stond E&O dus een lastig avondje te wachten. Aan scherpte geen gebrek bij de Emmenaren. Daar hoefde Peter Portengen weinig voor te. Hij werd daarbij geholpen door  de schrijver van het voorwoord in het programmaboekje,  ene Jüpke.  Jüpke ziet zichzelf waarschijnlijk als de grote voorspeller van zijn clupke. Volgens Jüpke zou E&O uit zijn op wraak vanwege een thuisnederlaag in Emmen. Vervolgens geeft hij de tactiek weer die Peter Portengen zal gebruiken tegen Bevo.

Een citaat uit het voorwoord ‘De beuk gaat er in en E&O zal proberen om onze jonkies te intimideren. Daarna zal hij tot de rust een voorsprong willen consolideren. Tijdens de rust zal hij zijn spelers weer motiveren om met fysiek spel de eerste helft te kopiëren en zo een overwinning met minimaal een doelpuntje of vijf te behalen’ einde citaat. Portengen kon de wedstrijdbespreking schrappen. Het voorwoord was voor de spelers het laatste steuntje om helemaal op scherp te staan.

Een kraker werd het zeker in de Bouwcoach hallen in Panningen. Beide ploegen waren volledig aan elkaar gewaagd. De duels waren van beide kanten hard maar fair. Geen van beide ploegen was in staat om in de eerste helft het onderscheid maken met als gevolg  een 14 – 14 ruststand. Vraag was alleen hoe lang E&O het conditioneel in de tweede helft vol zou kunnen houden. Het initiatief in de tweede helft lag duidelijk bij de thuisploeg. Via 18 – 15 liep Bevo uit naar een 21 – 17 voorsprong en E&O wankelde.

Toen tot overmaat van ramp viel ook Karim Tamim nog uit met een voetblessure. Tijd om met Frank van der Zanden wat extra routine in het veld te zetten. De terugkeer van van der Zanden sorteerde direct in effect. De verdediging ging steeds beter staan en vanaf de middenopbouw was van der Zanden zowel aan- als rustgever.

Een andere belangrijke wissel van Portengen was de keeperswissel. Johan Bos ging en de jonge Maikel Takken kwam. E&O kwam meer en meer in de wedstrijd en in de 21ste minuut waren de rollen weer omgedraaid en bracht Limburger Joeri Verjans E&O weer op voorsprong, 24 – 25. De slotfase verliep hectisch. In de 28ste minuut bij een 27 – 28 stand in het voordeel van E&O was het aan diezelfde Joeri Verjans om vanaf 7 meter de zege wel heel erg dicht bij te brengen. Maar keeper Bart Leenen hield zijn ploeg in de race door de bal over het doel heen te tikken. Vervolgens  redt Maikel Takken zijn team door een schot van international Ron Klemann in één keer  klem te vangen. I

n de tegenaanval krijgt E&O weer een zeven meter na een overtreding op Erik Huizing. Maar de veldscheidsrechter corrigeert de beslissing van zijn collega die op de achterlijn stond. Geen strafworp, alleen maar een vrije worp. Peter Portengen pakt op dat moment zijn time out om de laatste instructies door te geven. In de laatste minuut krijgt E&O weer een strafworp. Ondanks het missen even daarvoor neemt de jonge Joeri Verjans zijn verantwoordelijkheid. Strafworp benut en het verschil is twee punten, 27 – 29, met nog tien seconden te spelen. De laatste treffer is er één voor de statistieken. Eindstand 28 – 29.

Met deze winst ontvangen de Emmenaren niet alleen de twee punten voor de competitie maar de wedstrijd telde ook nog eens mee voor de BeneLiga. De ploeg heeft laten zien dat het over een uitstekende mentaliteit beschikt. Dat geldt niet alleen voor de spelers in het veld maar ook voor de bank en de geblesseerden op de tribune. Iedereen steunt elkaar, het is een hecht groep die met elkaar een doel hebben. Prijzen winnen.

Bouwcoach Bevo – Pals groep E&O 28 – 29 (14 – 14)
Scores Pals groep E&O: Joeri Verjans 9, Erik Huizing 6, Iso Sluijters 5, Leon van Schie 5, Roelof Smeenge 3 en Frank van der Zanden 1.