Pals groep E&O ook in ?Hel van de Heul? de sterkste

KWINTSHEUL - De heren van Pals groep E&O hebben ook de lastige uitwedstrijd tegen vd. Voort Quintus in winst weten om te zetten. In de ?Hel van de Heul? wonnen de mannen van Peter Portengen met 27 ? 31 na een 14 ? 18 ruststand. Gemakkelijk was het niet in Kwintsheul voor de emmenaren. Als zag het daar in de eerste helft zeker niet naar uit. E&O begon stroef en de meeste schoten op doel waren een gemakkelijke prooi voor Quintus doelman Sven Hemmes. Ook zijn collega aan de andere kant, Marco Woltersom, stond vaak op de goede plaats.

Bij een 3 – 3 zorgde Erik Huizing, beste man aan de kant van E&O, met twee treffers voor het eerste gaatje. E&O kwam beter en beter in de wedstrijd met als gevolg dat Quintus coach Rene Romeijn in de 16e minuut bij een 5 – 9 stand een time out aanvroeg. Veel effect sorteerde dat niet want Pals groep E&O liep verder uit naar een voorsprong van zes punten na 22 minuten spelen, 8 – 14. Bij Quintus ging veel mis en het leek er dan ook op dat E&O de wedstrijd in een vroeg stadium kon beslissen. Maar dat feest ging niet door.

Quintus herstelde zich enigszins waardoor beide ploegen gingen rusten met een 13 – 18 stand op het scorebord. Althans dat dacht iedereen. Quintus scoorde weliswaar nog maar er waren al twee seconden verstreken na het rustsignaal vanaf de wedstrijdtafel. Dat signaal had het warrig leidende arbitrale duo Verstege en Schneiders waarschijnlijk niet meegekregen en zij keurden de treffers goed. Ruststand 14 – 18.

Tot aan de zevende minuut in de tweede helft bleef de marge op vier staan, 17 – 21. Maar door treffers van Arjan Stuiver en Kevin Okkers was het verschil in één keer teruggebracht tot twee. Toen ook Joeri Verjans zijn inzet vanaf zeven meter gestopt zag door keeper Hemmes en Arjan Stuiver in de 11de minuut de aansluitingstreffer scoorde (21 – 22) was het alarmfase 1 in het emmense kamp. Erik Huizing en Leon van Schie brachten het verschil weer naar drie. Maar wederom het duo Stuiver en Okkers zorgden ervoor dat het verschil weer één punt werd. Erik Huizing scoorde vervolgens 23 – 25.

Diezelfde Huizing werd een minuut later met twee minuten naar de kant gestuurd. Consternatie alom want voor vriend en vijand was duidelijk dat niet Huizing maar Iso Sluijters de overtreding had begaan. De arbitrage hield, tegen beter weten in, vol dat Huizing de overtreding had gemaakt en dus moest E&O het in deze cruciale fase van het duel doen zonder haar leider in de verdediging. Arjan Stuiver mocht vanaf zeven meter aanleggen maar faalde. Dat deed Jan Gerald Mulder in de volgende aanval niet, 23 – 26.

Rene Romeijn speelde zijn laatste troefkaart uit en bracht de licht geblesseerde Roald Stuiver binnen de lijnen. Stuiver scoorde weliswaar nog (26 – 28) maar dat mocht niet meer baten. Pals groep E&O speelde slotminuten goed uit en won uiteindelijk met 26 – 30. Een zwaar bevochten maar terechte overwinning waardoor de ploeg haar ongeslagen status voor de twaalfde keer weet te behouden.

Komend weekend staan er twee belangrijke thuisduels op het programma. Zaterdagavond is regerend landskampioen Aalsmeer om 20.00 uur te gast in de Emmer Ben Kwijt Arena. Een dag later komt in het kader van de Beneliga de lijstaanvoerder van België en van de Beneliga, Bocholt, naar Emmen toe. Dat duel begint om 17.00 uur.

vd. Voort Quintus – Pals groep E&O 27 – 31 (14 – 18)

Scores Quintus: Roald Stuiver 8, Kevin Okkers 7, Pasl Everstijn 3, Sjoer Verlaan 2, Lambert Zwinkels 2, Geert Hinskens 2 en Roald Stuiver 1.

Scores E&O: Erik Huizing 9, Joeri Verjans 8, Iso Sluijters 7, Leon van Schie 3, Jan Gerald Mulder 3 en Tommie Falke 1.