Pals groep E&O pakt bonuspunten tegen Lions

GELEEN - De heren van Pals groep E&O hebben voor een daverende verrassing gezorgd door in Geleen met 25 -30 te winnen van Vos Investment Lions. Na het verlies, twee weken geleden uit tegen Aalsmeer, was het plan van de Lions duidelijk. E&O zou en moest het slachtoffer worden van de vergeldingsdrang van de Limburgers. Die richting leek het in de beginfase ook op te gaan toen E&O op een 5 ? 1 achterstand werd gezet.

Toch wist de ploeg van trainer/coach Arthur Langedijk zich te herstellen en kwam het terug tot één punt, 10 – 9. Lions nam vervolgens een time out die goed werkte want het verschil werd weer naar drie gebracht, 13 – 10. Maar E&O kwam meer en meer in de wedstrijd en wist ook nog weer terug te komen. Bij de stand 14 – 14 kreeg oud E&Oer Joeri Verjans nog de kans vanaf  7 meter om zijn ploeg weer aan de leiding te brengen. Maar Marco Woltersom keerde de inzet, ruststand 14 – 14.

Direct na rust gebeurde er veel. Peter Lambert kon met 2 minuten naar kant en Johan Bos stopte een 7 meter. Het was misschien wel het keerpunt in de wedstrijd. Tommie Falke bracht E&O op voorsprong (14 – 16). De vaak genoemde en geroemde ‘groenwitte’ trein begon te lopen en er was geen houden meer aan voor de Lions. Van 16 – 18 werd het 20 – 25. Het verschil liep zelfs op naar 21 – 29. Uiteindelijk wint E&O in het hol van de leeuw met 25 – 30.

Aanvoerder Leon van Schie na afloop over de wedstrijd. “We hebben met elkaar een ijzersterke wedstrijd gespeeld. De dekking was, samen met een goed keepende Johan Bos, ijzersterk. Ook hebben we denk ik 7 of 8 keer gescoord via de break-out, normaal gesproken niet ons sterkste wapen. We hebben ook goed geprofiteerd van de mandekking op Erik Huizing. Tegen het einde van de wedstrijd schakelden de Lions terug naar een 6- 0 dekking.

Maar toen was het kwaad al geschied”. Ook trainer/coach Arthur Langedijk was erg blij met de overwinning. “Al die trainingsuren lijken zich nu uit te gaan betalen. Een groot deel van het seizoen waren we erg afhankelijk van het duo Huizing en van Schie. Nu profileren ook andere spelers zich. Dat zag je vandaag bijvoorbeeld met Sonnie de Jonge en Niek Kuik. Dit geeft ons vertrouwen een enorme boost”.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda