Pals groep E&O sluit 2009 in stijl af

EMMEN - Door zondag thuis voor de Beneliga met 27 ? 25 te winnen van Achilles Bocholt sluiten de heren van Pals groep E&O 2009 in stijl af. Aan het spel van E&O was niet te zien dat het de avond er nog in eigen huis competitie was gespeeld tegen Aalsmeer. Wat heet, E&O was scherp tegen de lijstaanvoerder van Belgi?. Ondanks dat vanwege de barre weersomstandigheden alleen de echte handballiefhebbers de weg naar de sporthal hadden gevonden was er duidelijk meer sfeer als tegen Aalsmeer.
E&O ging goed van start en nam een drie punten voorsprong, 6 – 3. Vervolgens liep het uit naar 12 – 7 en leek het duel al in de eerste helft op slot te gaan. Maar Bocholt knokte zich weer terug in de wedstrijd waardoor het verschil bij rust nog maar twee punten was, 13 – 11. De thee deed E&O geen goed want Bocholt wist in ondertal op gelijke hoogte te komen (13 – 13) om vervolgens zelfs de leiding te nemen, 13 – 14.

Tijd voor de emmenaren om er een tandje bij de toen. Een 14 – 15 achterstand werd omgezet in een 19 – 15 voorsprong. Maar weer slaagde de thuisploeg er niet in om definitief afstand te nemen. In de 24ste minuut kwam Bocholt zelfs weer langszij, 22 – 22. In de slotfase van het duel was er een belangrijke rol weggelegd voor Tommie Falke. De linkerhoekspeler scoorde twee keer fraai vanaf de hoek. Vooral de laatste treffer, een vlieger, deed het publiek op de banken staan. Bocholt scoorde vanaf zeven meter nog 26 – 25. Maar Joeri Verjans maakte aan alle onzekerheid een eind en bepaalde de eindstand op 27 – 25.(zie ook fotoboek)