Pals groep E&O toont karakter en verslaat Lions

EMMEN - Pals groep E&O, door velen op- en afgeschreven in de kampioensgroep, doen door een 26 ? 25 thuisoverwinning tegen Vos Investment Lions weer helemaal mee voor een plaats in de finale om de landstitel. De winst tegen de nummer 2 uit Geleen was er ??n op basis van karakter en inzet. Zowel in de eerste als in de tweede helft kantelde de wedstrijd. De Lions kwam in de eerste helft op een 6 ? 10 voorsprong. Maar mede door de uitblinkende Lars S?rensen, die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, kwam E&O terug tot 11 ? 11 en wist het zelfs met een voorsprong (14 ? 12) de rust in te gaan.

Toen Niek Bezoen in de eerste aanval na rust direct de 15 – 12 liet aantekenen leek een verrassing in de maak. Maar de Lions kwamen terug tot 18 – 18 om het initiatief weer over te nemen. Dat resulteerde in een 20 – 23 stand. E&O wankelde maar viel niet om. Door treffers van Lars Sörensen, Tommie Falke en Leon van Schie werd de stand weer recht getrokken. Twee momenten waren beslissend voor de winst van E&O. Als eerste de stop van keeper Marco Woltersom op de inzet van Miricki en vervolgens de treffer van Erik Huizing (onder de druk van tijdspel), 26 – 25. Met nog 22 seconden bleef er nog 1 aanval over de Lions. Uiteraard speelden de Limburgers de kaart Miricki. Maar zijn schot 2 seconden voor tijd ging naast het doel.

Een mooie overwinning voor trainer Arthur Langedijk  die een lange neus mag trekken naar degene die  zijn ploeg al had afgeschreven. Gezien de publieke belangstelling in de Ben Kwijt Arena waren dat er velen. Vooropgesteld, een thuiswedstrijd van FC Emmen en het mooie weer zijn niet de juiste ingrediënten voor een goed gevulde sporthal. Maar deze selectie verdient meer publiek, ondanks het mindere spel en verlies van de laatste 3 wedstrijden. Het Emmer handbal is in het verleden misschien wel teveel verwend met prijzen en hoge klasseringen zoals de finale plaats vorig jaar waardoor een vijfde plaats op de ranglijst niet motiverend genoeg werkt om de gang naar de sporthal maken. Dat is echter een fikse misrekening.

Trainer Arthur Langedijk sprak halverwege het seizoen de volgende woorden “wij hebben een ploeg die van iedereen kan winnen maar die ook van iedereen kan verliezen’. Dat is dit seizoen ook gebleken met soms teleurstellend maar soms ook zeer verrassende uitslagen. Als je kijkt naar de zeer smalle selectie met een gemiddelde leeftijd van nog geen 20 jaar dan kun je niet anders concluderen dan dat de heren bezig zijn aan een prima seizoen. Het kan een vijfde plaats worden maar ook een plaats in de finale is nog mogelijk. Daarvoor verdienen de spelers steun. Niet vanaf het terras thuis maar vanaf de tribunes in de Ben Kwijt Arena.

Overigens een compliment aan de mensen die vrijdagavond wel aanwezig waren. Zij zorgden voor een goede sfeer en stonden voor 100% achter de ploeg.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda