Pals groep E&O worstelt en komt boven

EMMEN - Lang, heel lang moesten de supporters van Pals groep E&O wachten voordat definitief de handen de lucht in konden voor alweer de zevende overwinning op rij dit seizoen. E&O is nog steeds zonder puntverlies en als je zelfs slechte wedstrijden in winst weet om te zetten ziet de toekomst er mooi uit.
Na de eclatante25 – 33 uitoverwinning in en tegen Aalsmeer stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Hellas op het programma. De Emmenaren waren gewaarschuwd dat ze stand op de ranglijst niet alles zegt. Immers Hellas had het Volendam donderdag 40 minuten lang erg lastig gemaakt. Het ging zelfs met een voorsprong de rust in maar moest uiteindelijk in de wijdbroeken toch haar meerdere erkennen.

E&O begon niet goed aan de wedstrijd. Hellas nam een 0 – 2 voorsprong en na 9 minuten spelen stond het 3 – 6 in het voordeel van de gasten. E&O werd op tijd wakker en kende van de 10de tot de 17e minuut haar sterkste fase in de wedstrijd. De 3 – 6 achterstand werd omgezet in een 11 – 7 voorsprong en niets leek een gemakkelijke overwinning in de wedstrijd. Maar de gasten uit Den Haag gaven niet op en knokten zich onder leiding van een ontketende Dennis Saleh helemaal terug in de wedstrijd. De 11 – 7 achterstand werd in zes minuten weggewerkt (11 – 11) waarna het tot de rust gelijk op ging, 14 – 14.

Ook na rust ging het niet veel beter met de thuisploeg. De combinaties liepen niet en E&O kon maar geen oplossing bedenken voor het gevaar Saleh. Die zelfde Saleh bracht Hellas, in een bloedstollende fase, vier minuten voor tijd op voorsprong 28 – 29. E&O wankelde maar twee goede reddingen van keeper Johan Bos plus treffers van Remco Hagen (2 keer)  en Iso Sluijters deed de wedstrijd toch keren in het voordeel van de thuisploeg. De ploeg kan zich nu op gaan maken voor de streekderby van zaterdag thuis tegen Hurry Up. Een wedstrijd die naar het zich nu laat aanzien gespeeld gaat worden in een uitverkochte Ben Kwijt Arena in Emmen.

Pals groep E&O – Hellas 31 – 29 (14 – 14)
Scores Pals groep E&O: Remco Hagen 9, Jan Gerald Mulder 9, Erik Huizing 6, Iso Sluijters 2, Leon van Schie 2, Joeri Verjans 2 en Karim Tamim 1.