Pittige loting voor handbaldames op WK 2011

BRAZILIE - Vannacht vond in Brazili? de loting plaats voor het WK 2011 dames senioren. Na afloop van de Pan-Amerikaanse kampioenschappen trok Leon Kalin, President van de IHF Commission of Organising and Competition om 21.00 lokale tijd 24 landen, die in 4 groepen werden onderverdeeld. Nederland komt uit in groep B en treft in december Rusland, Kazachstan, Korea, Spanje en Australi?. ?Een pittige groep?, zegt bondscoach Henk Groener. ?We hebben vijf landen die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Het enige land dat echt minder zal zijn is Australi?.?

Rusland is de regerend wereldkampioen, maar behaalde op het EK slechts de 7e plaats. Het andere Europese land, Spanje, werd op het EK 2010 elfde. Groener: “Dat betekent niet dat deze groep minder sterk is. Met Rusland weet je het nooit precies. Kazachstan is de kampioen van Azië en Korea is een land dat altijd redelijk hoog eindigt. Spanje kwam uit de vijfde pot en dat was echt het sterkste land dat we uit die pot konden treffen.

Oranje begint op 3 december aan het WK met de wedstrijd tegen Spanje. “Dat zal direct een belangrijke wedstrijd worden voor het resultaat in de groep”, aldus Groener. De eerste vier van de groep gaan door naar de hoofdronde, waarin direct het knock-out systeem zal gelden. Hoewel dit nog niet officieel op de WK website staat vermeld, zal Nederland dan waarschijnlijk uitkomen tegen de landen uit groep A. Groener: “Een sterke groep, met daarin onder andere Noorwegen, Montenegro en Duitsland. We moeten eerst zorgen dat we die hoofdronde gaan halen, maar ook meteen goed beginnen om een goede uitgangspositie te verwerven in die hoofdronde.”

Het WK 2011 wordt van 2 t/m 18 december gespeeld in Brazilië. Nederland speelt de eerste week achtereenvolgens tegen Spanje, Australië, Kazachstan, Rusland en Korea.

Loting WK 2011 Brazilië
Groep A: Noorwegen, Montenegro, Angola, Duitsland, China, IJsland
Groep B: Rusland, Kazachstan, Nederland, Korea, Spanje, Australië
Groep C: Roemenië, Frankrijk, Brazilië, Tunesië, Cuba, Japan
Groep D: Zweden, Denemarken, Kroatië, Argentinië, Ivoorkust, Uruguay

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda