Punt voelt als overwinning voor Pals groep E&O

VOLENDAM/EMMEN- De heren van Pals groep E&O hebben donderdagavond in en tegen Volendam een prima prestatie neergezet door met 29-29 gelijk te spelen tegen de koploper van de ere divisie. De krachtmeting in het sportcomplex Opperdam was er ??n tussen twee ploegen die beiden tot op heden nog geen punt verloren hadden. Het was E&O die brutaal het initiatief nam en Volendam niet in de wedstrijd liet komen. Vooral Joeri Verjans deed het goed in de beginfase wat resulteerde in een maximale voorsprong van drie punten na 18 minuten, 9 ? 11. Maar Volendam staat natuurlijk niet voor niets bovenaan. De ploeg van trainer Martin Vlijm profiteerde maximaal een slappe periode van de Emmenaren. De achterstand van drie punten werd omgezet in een 19 ? 15 voorsprong bij rust.

Net als in de eerste helft was ook de start van de tweede helft voor Pals groep E&O. Of beter gezegd, voor Remco Hagen. De boomlange schutter vuurde drie onhoudbare kanonskogels af op het vijandelijke doel waardoor het verschil werd teruggebracht tot één punt.

Maar twee treffers van de beste man aan Volendamse kant, cirkelspeler Tom Schilder, plus een benutte strafworp van Boy van der Limbeek en het verschil was weer vier. Het liep niet meer bij de emmenaren en het verschil werd gebracht naar zes punten. Het leek erop dat Volendam de winst definitief in handen had. Maar een groot compliment aan de ploeg van trainer Peter Portengen die een stuk onverzettelijkheid lieten zien waar je warm van wordt.

Onder aanvoering van Iso Sluijters, die zich in de tweede helft revancheerde van een mindere eerste helft, Remco Hagen en Erik Huizing werd een 25 – 19 achterstand omgezet in een 25 – 26 voorsprong in de 26ste minuut. Vanaf dat moment ging het gelijk op. Het scenario van de laatste 31 seconden. Een 29 – 29 score en 29.29 op de tijdklok met E&O in de aanval. De aanvallende fout werd gegeven aan Erik Huizing en dus winst kansen voor Volendam. Linkerhoekspeler Barry Koenders mocht aanleggen vanaf de hoek maar miste.