Reserves E & O naar 8e finales beker

EMMEN - Donderdag 20 januari werd de regiofinale gespeeld van het bekertoernooi bij de handbalheren. De winnaar van deze finale mag aantreden in de volgende ronde in een thuiswedstrijd tegen een eredivisie ploeg, deze ploegen stromen in de 8e finales pas in. Het affiche was de reserves van E&O tegen het handbalteam van Actief Klazienaveen, E&O dat uitkomt in de landelijke hoofdklasse en Actief dat uitkomt een klasse lager in de landelijke regioklasse.

Voor aanvang van de wedstrijd was er nog een wijziging gekomen betreffende de scheidsrechters, het koppel dat in eerste instantie zou fluiten was een eredivisie koppel, maar deze moesten verstek laten gaan wegens andere verplichtingen. E & O begon goed en scherp aan de wedstrijd waardoor er na een kwartier te spelen een stand van 7-2 op het scorebord stond,  de heren van actief kwamen er het eerste kwartier niet aan te pas en begonnen slapjes aan de wedstrijd.

In het laatste kwartier van de eerste helft werd het een wedstrijd en beide teams scoorden om en om, echter het gat van vijf doelpunten in het voordeel van de Emmenaren bleef gehandhaafd tot aan de rust, de stand was 17-12 in het voordeel van E&O.

Na de pauze was het Actief dat de druk probeerde te verhogen en dichter bij kwam tot 20-16, maar door een aantal dubieuze beslissingen van het scheidsrechterkoppel, profiteerde E&O hier optimaal van.

De marge van de Emmenaren werd vergroot tot en 7 doelpunten en bij een stand van 32-25 met nog 5 minuten te spelen was het verzet van de Klazienaveners gebroken. De laatste 5 minuten werd er zoals de gehele wedstrijd nog om en om gescoord, het eindresultaat was 35-17 in het voordeel van E&O 2. Het was een boeiende regiofinale waarbij beide teams goed en mooi handbal lieten zien voor het opgekomen en meegereisde publiek.

E & O was de terechte winnaar over de gehele wedstrijd gezien, de marge van 5 doelpunten die de Emmenaren in het begin van de wedstrijd hadden behaald kon niet meer worden ingehaald door de Klazienaveners.

De volgende wedstrijd van E&O 2 zal tegen een ere-divisie ploeg zijn, welke ploeg dat is wordt bepaald door middel van de loting die binnenkort plaats vindt.