Slechte eerste helft breekt Huyser E&O op

EMMEN - De dames van Huyser E&O hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door in eigen huis met 31 ? 32 te verliezen van de Handbalacademie. Vorige week eindigde de confrontatie tussen beide ploegen in exact dezelfde stand, alleen toen in het voordeel van E&O. Het duel in de Ben Kwijt Arena in Emmen was er ??n met twee gezichten.
De eerste helft was van Emmense kant beneden peil. Zowel aanvallend als verdedigend ging er veel mis. Coach Joop Fiege probeerde in de 14de minuut bij en 3 – 7 door middel van een time out het tij te keren, tevergeefs. De Handbalacademie liep verder en verder weg tot een verschil van tien, 5 – 15. Door twee treffers van Lois Abbingh in de slotminuut van de eerste helft werd de ruststand bepaald op 12 – 20.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat weinig mensen nog geloofden in een goed resultaat voor de thuisploeg. De dames zelf dachten daar klaarblijkelijk anders over en E&O begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Daar waar de Handbalacademie in de eerste helft superieur zakte het nu als een kaartenhuis in elkaar. Van de 12de tot aan de 22ste minuut, bij een 21 – 26 stand, kwam de ploeg van coach Monique Tijsterman niet tot scoren en dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden. E&O rook haar kans maar het duurde toch nog tot de 27ste minuut voordat de ploeg langszij was, 27 -27.

Vervolgens was het de Handbalacademie dat telkens op een één punt voorsprong kwam. Toen Marcella Deen met nog 1 minuut te spelen het verschil naar twee bracht leek de wedstrijd over en uit. Lois Abbingh scoorde in de slotminuut nog 31 – 32 maar met nog luttele seconden op het scorebord en balbezit voor de handbalacademie was er weinig hoop meer voor E&O. Coach Joop Fiege deed een opmerkelijke zet. Hij offerde Thorey Rosa Stefansdottir op in de verdediging en posteerde haar ver weg op de helft van de tegenstander.

De handbalacademie reageerde te traag hierop. Het balverlies was daar en de lange pass van achteruit bracht de IJslandse in scoringspositie. Het schot trof geen doen maar de overtreding was gemaakt. Gevolg, een strafworp met een verstreken speeltijd. Lois Abbingh nam de zware taak op zich en kon daardoor treffer nummer veertien aan haar totaal toevoegen. Het mocht niet zo zijn. De strafworp werd gestopt en de handbalacademie revancheerde zich van de nederlaag een week geleden.(zie ook fotoboek)